Rize'nin Pazar İlçesinde Bu Sabah Saat 03.00 Sularında Sahur Vaktinde Meydana Gelen Heyelanda Toprak Altında Kalan 2 Kişi Öldü. Aynı Yerde Daha Önce de Heyelan Olduğu ve İki Kişinin Hayatını Kaybettiği Öğrenildi.

Rize'nin Pazar ilçesinde bu sabah saat 03.00 sularında sahur vaktinde meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 kişi öldü. Aynı yerde daha önce de heyelan olduğu ve iki kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Pazar'da dün geceden beri aralıklarla etkili olan sağanak yağışın da etkisiyle Soğuksu Mahallesi'nde bulunan Alpay Apartmanı'nın arka kısmında toprak kayması oldu. Yamaçtan kopan toprak kütlesi apartmanın birinci ve ikinci katında bulunan dairelerin içerisine doldu.

Heyelanda 9 katlı binanın 2. katında oturan ve sahura kalkan Çelik ailesinin 2 ferdi hayatını kaybetti. Sahura kalkan anne Yeliz Çelik mutfakta yemek hazırlarken, baba Özcan Çelik (28) de odasında uyuyan 8 aylık bebeklerini kontrol etmek istedi. Baba ve oğlu, bu sırada büyük bir gürültü ile evin içerisine dolan toprak yığınının altında kaldı.

Mutfakta sahur için yemek hazırlayan anne Yeliz ile evin bir başka odasında oldukları öğrenilen kayınvalide ile kayınpederi olaydan yara almadan kurtuldu. Heyelanda, Çelik ailesinin apartmanın önünde bulanan arabaları da akıntıya kapılarak yaklaşık 20 metre yuvarlandı ve toprak altında kaldı. Yamaçtan kopan toprak parçaları Rize-Pazar karayolunun tek şeridini de ulaşıma kapattı. Bölgede ulaşım tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanıyor.

Heyelan nediniyle 9 katlı Alpay apartmanı ile çevresinde bunan diğer apartmanlar da güvenlik gerekçesi ile boşaltıldı. Yağış ve heyelan nede elektriklerin de kesik olduğu ilçede bazı işyerlerini de su bastığı görüldü.

EVDE OLMAMALARI FACİAYI ÖNLEDİ

Apartmanın 2. katında oturan Çelik ailesinden 2 kişinin hayatını kaybettiği heyelanda, binanın 1. katındaki İster ailesine ait ev de büyük hasar gördü.

Toprak parçalarının duvarını yıktığı ve içerisi kumlarla dolan evde 5 kişilik İlter ailesinden kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. Evin sahibi Ruhi İlter (65), eşi, çocuğu, gelini ve torunu ile Ramazan'nın köye gittikleri öğrenildi.

1996'DA DA 2 KİŞİ ÖLMÜŞ

Öte yandan, heyelanın meydana geldiği Alpay apartmanın hemen yan tarafından 1996 yılında da heyelan yaşandığı, bir binanın çökmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ