Göktürk Fırat
 
Rize'de 10 katlı binaya 8 kat merdiven yapan müteahhit Yakup Güngör, zor işleri sevdiğini söyledi.

Rize'nin Piriçelebi Mahallesi'nde yamaca inşa edilen 10 katlı binaya 8 kat merdiven yapan Kale İnşaat adlı şirketin sahibi Yakup Güngör, ilginç merdiven hikayesini anlattı. 8 kat merdiveni yol ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için yaptıklarını belirten Güngör, '500 metre yol varken en az 3 kilometre yol katedip binaya ulaşıyorduk. Zamanında yol açılmadı. Yol yapılması için gerekli arsa izinleri verilmedi. Belediye istimlak edemeyince de mecburen yol açılamadı. Bizde ne yapalım dedik. Vatandaş binaya çıkmak istiyor. Bizde bu merdiveni yapmaya karar verdik. Böylece 3 kilometre mesafeyi 8 kat merdivene indirmiş olduk. Bu şekilde hem mahalleli hem de apartman sakinleri merdivenden istifade etmiş oldu' dedi.

Merdiven uzun olduğu için apartman sakinlerinin çıkmakta zorlanmaya başladığını ifade eden Güngör, 'Şimdi bizden asansör istiyorlar. Önümüzdeki günlerde bir asansör yapmayı da planlıyoruz' diye konuştu.

Güngör, zor işleri sevdiğini belirterek, 'Ben o araziyi satmaya kalktım. Tabii herkes çekindi. Kimse orada bina yapmaya cesaret edemedi. Ben zorlukları seven bir insanım. Çok cüzi miktarlarla insanları ucuz ev sahibi yaptık. Zemin kaya olduğu için son derece sağlamdır. Binanın güvenlik açısından hiçbir sıkıntısı yoktur' şeklinde konuştu.
Editör: HABER MERKEZİ