Fuar açılışında konuşma yapan Vali Yıldırım, “Bildiğiniz üzere iş yaşamında görülen hızlı değişim ve küreselleşme birçok sektörde rekabeti arttırmıştır. Bu rekabette en önemli unsur olan insan faktörünün etkisi her geçen gün daha da ön plana çıkmaktadır. Günümüzde kurumlar klasik yönetim anlayışlarını geride bırakıp tüm kaynaklarını kullanarak en yüksek verimi yakalamaya çalışmaktadır. Bu verimliliğin sürekliliği ise insana ve insan kaynaklarına yapılan yatırımlarla sağlanmaktadır.


Bizler de bugün kariyer belirlemede gençlerimize yol gösterecek birçok kurum ve temsilcisi ile gençlerimizi bir araya getirecek olan Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde ayrıca Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan beş üniversitemizin de paydaşı olduğu Kariyer Fuarı’nın dördüncüsünü gerçekleştiriyor olmaktan hem şehrimiz hem de bu şehrin gelecek vadeden gençleri adına mutluluk duymaktayız.


Kişinin iş yaşamı boyunca edindiği bütün tecrübelerine kariyer diyebiliriz. Günümüzde artık kariyer başarısı, sadece mevcut işlerle yeterli olmayıp gelecekte yükleneceğimiz işlerin de etkin bir şekilde başarılması için beceri ve deneyim kazanabilmek olarak da görülmektedir.


Kariyer planlama ile hem bireyin kendi hedeflerini doğru tanımlaması hem de sektörün bu ihtiyaçları ne ölçüde karşılayabileceğini analiz edebilmesi sağlanmış olmaktadır. Bu tür organizasyonların da bu anlamda çok etkili olacağını düşünüyorum. Doğru yapılan bir kariyer planlaması geleceğe güvenle bakmamız açısından da önem taşımaktadır” dedi.
 Konuşmasına gençlere hitap ederek devam eden Vali Yıldırım, “Unutmayınız ki başarı merdivenlerini elleriniz cebinizde çıkamazsınız. Başarı için mutlaka emek vereceksiniz. Alanınızda en iyi olmak için çalışacaksınız. Mücadele edeceksiniz. Karşınıza engeller çıkacak, pes etmeyeceksiniz. Size yol gösterenlerin tecrübelerinden yararlanacak kendinize yeni yollar yeni başarılar çizeceksiniz. Bugün burada sizlere sunulan bu güzel imkânları da en iyi şekilde değerlendirerek ulaşmak istediğiniz başarılara varacağınıza eminim. Büyük düşünün; büyük düşünmek, büyük hayaller kurmak demektir. Sektörün önde gelen temsilcileri ile burada yapacağınız görüşmelerle belki de hayallerinizi süsleyen fırsatlar karşınıza çıkacaktır. Bunu çok iyi değerlendirmenizi umut ediyorum.” dedi.


Vali Yıldırım konuşmasının sonunda her daim gençlerimizin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere fuarımızda emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Giresun'da uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 2 kişi tutuklandı Giresun'da uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 2 kişi tutuklandı


Açılışın ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler fuarı gezerek, öğrenciler ve firma temsilcileriyle sohbet etti. Fuarın düzenlenmesinde katkı olanlara teşekkür plaketleri verildi. 


Kamu sektörü ve özel sektör, çeşitli kamu / kurum ve firmaların bir araya geldiği; öğrencilerin ve mezunların kişisel gelişim etkinlikleri, mülakat simülasyon,  paneller ve mesleki eğitimler aracılığıyla kariyerlerini geliştirme noktasında katkı sağlayacak olan fuar, 08-09 Ocak tarihleri arasında açık kalacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ