Tokat’ta dolu yağışı etkili oldu Tokat’ta dolu yağışı etkili oldu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı, Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÜNAY, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif ÖZAYDIN, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol YAŞAR, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan AYDIN, Dekanlar, ve Daire Başkanları çok sayıda üniversite temsilcisi ve akademisyenler katıldı.

Sporun Önemine Vurgu Yapıldı
Toplantıda katılımcılara seslenen Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı’na ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, insanların daha sağlıklı bireyler olabilmeleri için spora yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek “Kendim de spor yapan bir akademisyen olarak spor aktivitelerini önemsiyorum. Öğrencilerimizi, akademik başarılara odaklarken sporun biraz ihmal edildiğini düşünüyorum. Spor öncelikle herkesi kötü alışkanlıklardan koruyabilecek bir faaliyet. Benim en büyük arzum; öğrencilerin, akademik anlamda hayatlarına devam ederken bir yandan da spor ve müzik ile ilgilenmeleri Biri, vücudu dinamik tutarken diğeri ruhu dinlendiriyor. Bu noktada bizler de yüksdköğretim kurumları olarak özellikle spor alanlarını ihmal etmemeli, gençlerimize bu noktada tam destek vermeliyiz.” dedi.

Spor, Kıymetli Bir Tanıtım Aracı
Sporun, ülkelerin ve üniversitelerin tanınırlığını artırmada önemli bir alan olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Bildiğiniz gibi 2021’deki Tokyo Olimpiyatları’nda 11 bin sporcu arasından Türkiye 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz ile toplamda 13 madalya kazanarak büyük bir rekora imza atmıştı. Kadın Voleybol Takımımız keza Dünya Şampiyonu olarak bizlere büyük gurur yaşatmıştı. Ferdi sporlarda Mete GAZOZ, Busenaz SÜRMENELİ, Buse Naz ÇAKIROĞLU gibi başarılı gençlerimizin sayısını artırmamız gerekiyor. Bizler de Üniversitemizde spor alanlarımızı onarmaya ve yenilemeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz için salonların uzun süre açık kalmasını sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘Üniversitelerin Desteği Önemli’
Rektör ardından bir konuşma gerçekleştiren Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÜNAY, Federasyon çatısı altında yapılan faaliyetlere ve imza atılan başarılara yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilerin kişisel gelişimlerinde sporun önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. GÜNAY, üniversitelerin bu bilinçle spor yapmak isteyen ve müsabakalara katılma arzusunda olan kendi öğrencilerini destelediklerini görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Prof. Dr. GÜNDOĞAN Önerileri Dinledi
Toplantıda son olarak söz alan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, “YÖK Spor Dostu Kampüs” Projesi hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptı. Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN ayrıca toplantıya katılan akademisyenler, Daire Başkanları ve katılımcı üniversitelerin Spor Koordinatörleri tarafından aktarılan önerileri dinledi.

Toplantının son bölümünde, çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı, hediye takdimi ve aile fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ