Gençlik ve Spor Bakanlığının katkıları ile Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından İkizdere ilçesine bağlı Cimil Vadisi'nde düzenlenen şampiyonanın ilk gününde 60 sporcu, 6 kategoride hız yarışlarında dereceye girmek için mücadele etti.

Yarışları, Vali İhsan Selim Baydaş, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, vatandaşlar ve diğer yetkililer de takip etti.

İlk gün yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri Vali Baydaş, Bakan Yardımcısı Eminoğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Vali İhsan Selim Baydaş gazetecilere yaptığı açıklamada gerçekleştirilen şampiyonanın akreditasyon için çok önemli olduğunu belirterek “İnşallah önümüzdeki yıllarda burada Dünya Dağ Kayağı Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapmaya aday olacağız. Olimpiyatlarda da puan müsabakalarının yapıldığı yer haline gelecek burası. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’ın destekleriyle bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz hafta Petran’daydık, daha öncesinde Ayder’de kar şenliğini yaptık. Ovitt kar şenlikleri yapılacak.  Kış şenliklerinin yavaş yavaş ulusal ve uluslararası kış spor organizasyonlarına evirildiğini göreceğiz. Kış sezonunu turizm sezonuyla ayrılmaz bir parça haline getirmeye gayret edeceğiz. İnşallah bu organizasyonlar uluslararası olarak düzenlenmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Ankara Trabzon Tanıtım Günleri Sona Erdi Ankara Trabzon Tanıtım Günleri Sona Erdi

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın spora ve sporcuya destek verdiğini ifade ederek, "2020 Olimpiyatları'nda Türkiye Cumhuriyeti olarak tarihimizin en büyük başarı dönemini yaşadık. En fazla altın ve madalya dönemini geride bıraktık. Önümüzde 2024 Paris Olimpiyatları var. Bir taraftan da 2025 Dünya Şampiyonası'nın burada olma heyecanını yaşayacağız. Kota çalışmaları yapılıyor.  Cimil yaylası çok kıymetli. Nisan ayına kadar buralarda kar oluyor ve kayak yapılabilmesi bu anlamda çok kıymetli. Dünya Şampiyonası'nın burada yapılması, Cimil Yaylası'nın turizm açısından bütün dünya uluslararası kamuoyunda bilinirliğin artırması ülkemize çok ciddi değer katacaktır" diye konuştu.

Dağ kayağı yarışları 01.03.2024 tarihinde yapılacak yarışmalarla son bulacak.

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU