Karayolları tarafından yapılacak bu çalışma ile tünel içine beton zemin atılacak. Çalışmalar ilk olarak tünelin Samsun-Ordu yönündeki tüpünde yapılacak. Bu yapılırken ulaşım tek şeritli olarak Ordu-Samsun yönündeki tüpten verilecek. İlk tüpteki onarım tamamlandıktan sonra ikinci tüpte aynı bakım-onarım çalışması yine aynı şekilde yapılacak. Bu kez de ulaşım Samsun-Ordu yönünden verilecek. Her iki bakım çalışmasının en az 6 ay sürmesi bekleniyor.

KARADENİZ TRAFİĞİ KİTLENEBİLİR

Bu arada çalışmalar sebebiyle Ordu-Giresun Havaalanı (OGU) hem de Ünye’deki Yunus Emre Tüneli’ni tek yönlü ulaşıma kapalı olacak olması yaz aylarında yolcu ve araç trafiğinin artacak olması sebebiyle endişeye neden oldu. Özellikle Kurban Bayramının yaşanacağı Haziran ayında Ordu ve Karadeniz trafiği büyük kaos yaşayabilir.

YUNUS EMRE TÜNELİ

Yunus Emre Tüneli , Ünye‘de inşa edilmiş karayolu tünelidir. Yunus Emre Tüneli, Samsun-Ordu Karayolu aksının bir parçasıdır. İnşaatı merkezi Ankara'da bulunan S.T.Y. İnşaat tarafından yapılmıştır. Her iki yönde trafiğe açılan tünel tüplerinin uzunluğu 1996 metre ve 1980 metre şeklindedir. Tünel 21 Aralık 2013 tarihinde trafiğe açılmıştır.

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI

Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu'nun Gülyalı ilçesi ile Giresun'un Piraziz ilçeleri arasında inşa edilmiş sivil kategorideki uluslararası havalimanıdır. 22 Mayıs 2015'te hizmete girmiştir. Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanıdır. Yılda 3 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahiptir.