Futbol takımı ruhunu ve kollektif oyun düzenini şuanda en iyi uygulayan takım Trabzonspor olduğunu haftalar önce görmüştük. Neticesinde, her geçen hafta daha iyi konuma geldiği de açıkca görünüyor. Trabzonspor puan durumundaki yerini, rakiplerin zayıflığından değil, kendisinin rakiplerden daha iyi olduğunu ve şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin hepsini yenerek lider koltuğuna oturmuştur.

    Şenol hocanın uzun vadede neler yapabileceğini biliyorduk. Milli takım hocası iken de aynı takım ruhu ve kollektif yapıyla başarıyı yakalamıştı. Takım içinde lider oyuncunun olmadığı, bütün oyuncuların eşit olduğunun örneği süper ligde tek Trabzonsporda görülmektedir. Bunu sağlayan da teknikdirektör Şenol hocadır.

    Rakiplerin oyun düzenine göre oyunu şekillendiren Trabzonspor futbol takımı, sıkora gitmesini çok iyi biliyor. Takımın güveninin yerinde olması, bloklar arasındaki oyuncuların birbirlerinyle yardımlaşmaları sonucu getirmektedir. Oynanan futboldan seyircinin zevk alması da unutulmamalıdır. İlk onbirde oynayan ve yedekte olan bütün oyuncular yerlerini yadırgamamakta ve hazır olmaları teknik ekibin ayrı bir becerisidir.

     Trabzonsporun başarısındaki enbüyük artısı, Şenol Güneş ve ekibinin kendi işilerine kimseyi karıştırmamalarıdır. Başkan Sadrı Şener’le bir zamanlar yaptığım sohbette, “Şenol Hoca bana bile takımı göstermiyor,” demesi durumu açıklar manadaydı. Trabzonsporu endileştırec ek en büyük konu yerel basın ve başarıyı istemeyen karşıt guruplardır. Bu sezon Trabzonspor şampiyonluğun en büyük favorisidir. Süper ligde en iyi takım oyunu oynaya ekip ve enbüyük kenetlenmiş camia Trabzonspordur. Ülkemizin en değerli teknik ekibi zaten Trabzonspordadır.

     Yinede dikkatlı olmak gerek. Emin adımlarla ilerlemek ve engelleri görmek gerek.Nereden ne çıkacağı belli olmaz, herşey masada bitebilir. Sahada futbol oynamak yetmiyor. Başarılar TRABZONSPOR.