Sakarya'da pek çok lezzetli yemeği deneyebileceğiniz restoranlar bulunmaktadır. İşte Sakarya'da mutlaka denemeniz gereken bazı yiyecekler:
Sakarya Kebapci Bey Scaled

  1. Sakarya Köfte: Sakarya'nın kendine özgü köftesi, genellikle bulgur ve kıymadan yapılır ve farklı baharatlarla lezzetlendirilir.

  2. Mantı: Sakarya'da da oldukça popüler olan mantı, genellikle yoğurt ve salçayla servis edilir.

  3. Balık Çeşitleri: Sakarya, deniz ve nehir balıkları açısından zengin bir şehirdir. Özellikle Sakarya Nehri'nden taze alabalık ve levrek gibi balıkları deneyebilirsiniz.

    Samsun'da vatandaşlar hafta sonunda güneşli havanın tadını çıkardı Samsun'da vatandaşlar hafta sonunda güneşli havanın tadını çıkardı
  4. Mısır Ekmeği (Sakarya Pidesi): Sakarya'nın yöresel bir lezzeti olan mısır ekmeği, çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içiyle oldukça lezzetlidir.

  5. Cevizli Sucuk: Sakarya'nın meşhur atıştırmalıklarından biri olan cevizli sucuk, ceviz ve şekerin birleşimiyle hazırlanır ve oldukça lezzetlidir.

  6. Laz Böreği: Sakarya'da da sıkça bulabileceğiniz Laz böreği, ince hamurlu ve peynirli bir börektir.

  7. Kadınbudu Köfte: Türkiye genelinde olduğu gibi Sakarya'da da sıkça bulabileceğiniz Kadınbudu Köfte, kıyma ve pirinçle hazırlanan bir lezzettir.

  8. Yalova Tatlısı: Sakarya'ya yakın olan Yalova'nın meşhur tatlısı olan Yalova tatlısını da Sakarya'da bulabilirsiniz. İnce hamurun içine kaymak konularak hazırlanan bu tatlı oldukça lezzetlidir.
    Manti Nasil Pisirilir 9853D099 517C 4E89 Be1C 960B703Dcb8E

Kaynak: Haber Merkezi