İsrail, Gazze'de katliam yapmaya devam ediyor..

Büyük yıkımların ve binlerce can kaybının olduğu vahşette 40 gün geride kaldı.

Savaş suçu işleyen ve tüm dünyadan tepki çekmesine rağmen durmayan İsrail, Gazze'de masumları öldürmeye devam ediyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik zulmünde adeta bir insanlık dramı yaşanırken en büyük yardımlar Türkiye'den gidiyor.

Bakan Koca Mısır'da

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in ağır bombardıman ve abluka altında tuttuğu Gazze'ye gönderilen sağlık yardımlarının koordinasyonu ve Gazze'deki kanser hastalarının Türkiye'ye getirilmesi konularını görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti.

Gazzeli kanser hastaları Türkiye'ye nakledildi

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Koca, Gazze'den başta çocukların ve kanser hastalarının önce Mısır'daki Şeyh Zuveyd ve El Ariş hastanelerine nakledilmesinin, ikinci etapta ise durumu uygun olan hastaların ambulans uçakla Türkiye'ye getirilmesinin planlandığını bildirdi.

Mısırlı mevkidaşıyla Nasır Kanser Enstitüsü Hastanesi'ne geçerek Gazze'den getirilen yaralıları tek tek ziyaret eden Bakan Koca, konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Hastalar Refah Sınır Kapısı'ndan geçti"

Gazze'den Mısır'a getirilen aralarında çocuk ve kadınların olduğu 26 kanser hastasının Türkiye'ye götürülmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Koca, şunları söyledi:

Umudumuz bu hastaların Türkiye'ye götürme çabasıydı. 

Refah Sınır Kapısı’ndan bu hastalar geçti, şu anda ambulanslarda bekliyor ve işlemleri yapılıyor. Yarım saat veya 1 saat içerisinde hastaları havaalanına getirme durumumuz olacak, biz de hastaları ziyaret etmiş olacağız.

"Toplam 39 kişiyi Türkiye'ye götürme çabasındayız"

Bugün 26 hastamız ile 13 refakatçi ile beraber toplam 39 kişiyi Türkiye’ye götürme çabası içindeyiz umarım bunu bir aksaklık olmadan sağlamış oluruz.

Gazzeli hastalar Ankara'da

Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan hareket eden uçaklar, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da hastalarla birlikte Mısır'dan Ankara'ya döndü.

İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'den çıkarılarak, Cumhurbaşkanlığına ve Milli Savunma Bakanlığına ait uçaklara yerleştirilen hastaları, Esenboğa Havalimanında sağlık ekipleri karşıladı.

Uçaklardan ambulanslara nakledilen hastaların tedavilerinin Bilkent Şehir Hastanesi'nde yürütüleceği öğrenildi.

Hastaların sağlık durumunu yolculuk boyunca Türkiye'den getirilen 9 kişilik uzman sağlık personeli takip etti.

"Sürecin ilk gününden itibaren birçok kez görüşmeler gerçekleştirdik"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca havalimanındabir açıklama yaptı.

Bakan Koca'nın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"7 Ekim tarihinde Gazze'de başlayan insanlık dramı ile ilgili
Cumhurbaşkanımız riasetinde tüm birimlerimizle Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştık. Sürecin ilk gününden itibaren birçok kez görüşmeler gerçekleştirdik.

22 Ekim'de bakanlığımdan 20 kişilik bir ekibi ivedilikle bölgeye gönderdik. Tüm bunlarla birlikte devletimiz 10 kargo uçağı ve 1 gemi ile 8 sahra hastanesi 20 ambulans, küvozler ve jenaratörlerin bulunduğu 666 tonluk yardımı Gazzeli kardeşlerimize kullanılmak üzere Mısır'a ulaştırdık. 

Tedavi imkanından tümüyle yoksun kalan hastaların ülkemize getirilmesine yönelik olarak teknik sağlık ekibi oluşturduk. Bu süreçle daha önce oluşturduğumuz bu ekibinin yoğun çalışmalarıyla Gazze'deki kanser hastalarını Mısır'a geçirilmesi konusunda mutabık kaldık. Günün erken saatlerinde Türkiye'den hareket ederek önce baaşkent Kahire'de Gaffar ile ikili bir görüşme gerçekleştirdim ve Gazzeli hastaların tedavi gördüğü iki farklı hastaneyi ziyaret ettik."

"Prematüre bebekleri de getirmek istiyoruz"

Tokat'ın Turhal ilçesinde deprem Tokat'ın Turhal ilçesinde deprem

"Prematüre bebekleri de getirmek istediğimizi vev bununla ilgili her türlü talebi karşılayabileceğimizi ifade ettik. Bununla ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor. 

Mısır üzerinden başka bir ülkeye herhangi bir hasta gönderimi olmadı. İlk defa bugün bu hastalar Türkiye'ye getirildi."

Editör: EDİTÖR - 2