Rize Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Genç Rize’nin tarımına katkı yapmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Görev dağılımı yaparak çalışmaları başlatan RZMO Basın mensupları ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

24 Ocak tarihinde yapılan Olağan genel kurul sonrası yeni yönetim görevine başlarken 12 dönem başkanlık yapan RZMO Eski başkanı Muhammet Pertek “ Artık yeni arkadaşlarımız görevde, 12 dönemde Rize ”ye çok şeyler kattığımızı düşünüyorum” dedi.

Rize Öğretmen evinde sabah kahvaltısında Basın mensupları ile bir araya gelen RZMO yönetim kurulu tanışma toplantısında Rize için çalışacaklarını ve Rize ”de çay tarımının yanı sıra, Arıcılık ve su ürünleri ile ilgili çeşitli platformlar oluşturulacağını söylediler.

Rize Ziraat Mühendisleri odası Başkanlığına seçilen Murat Genç “ Rize denince akla çay gelmekte, biz de bu sektörün içinde yer alan birer insanız ve çay tarımını geliştirmek, organik tarım alanlarını büyütmek istiyoruz, son yıllarda gündemde olan Çay kanunu ile ilgili bizlerde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Rize’nin Çay’a dayalı tarımsal sanayinin olduğu kentlerden biri olduğunu belirten Genç “ tarımsal sanayiye dayalı ilimizde arıcılık ve Su ürünleri gelişmiş durumda, ilimiz için neler yapabiliriz, organik tarıma dayalı neler yapabiliriz, bunları yönetim ve diğer arkadaşlarımız ile birlikte oluşturacağımız platformlarda tartışıp ilimizin geleceği için çalışacağız” dedi.

Eski Başkan Muhammet Pertek yeni seçilen Murat Genç’e çiçek taktım ederek başarı dilerken yeni başkan ise yaptığı hizmetlerden dolayı eski başkana bir plaket sundu.

Yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu,, Murat Genç, İbrahim Balcı, Sadık Özyurt, Hakki Köseoğlu, Hakan Birben, İbrahim Terzioğlu ve Oya Uzun’dan oluştu.

Üst delegasyonda ise Murat Genç, Semih Mercan, Hakan Birben, Muhammet Pertek ve Hasan Çebi yer aldı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ