Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Gürcistan Şota Rustaveli Ulusal Bilim Vakfı ve Gori Devlet Üniversitesi inisiyatifi projesi kapsamında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde “Şota Rustaveli Gürcü Dili Bölüm Kitaplığı” açılış töreni düzenlendi.

Kitaplık, Gürcü Dili ve Edebiyatı alanında eğitim gören öğrencilerin yanı sıra Gürcistan çalışmaları alanında araştırma yürüten akademisyenlere de katkı sunacak.

Etkinliğe, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvılı, RTEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Nebi Gümüş, Gori Devlet Üniversitesi Rektör Vekili Aleksandre Mghebrıshvılı, Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı Bilim Geliştirme Bölüm Başkanı Ketevan Kokrashvılı, Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gül Mükerrem Öztürk, DEİK Türkiye-Gürcistan İş Konseyi ve Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Osman Çalışkan Mzhavanadze,  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Batum Şube Başkanı Hamza Köse,  Batum Niko Berdzenişvili Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Roin Malakmadze, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Çayeli'nde Genç Yazarlar yetişiyor Çayeli'nde Genç Yazarlar yetişiyor

Haber: Büşra Bayraktutan
 

Editör: BÜŞRA BAYRAKTUTAN