Konferansa konuşmacı olarak Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ile Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Genç İktisatçılar Topluluğu Başkanı Yaren Eren açılış konuşması yaptı.

Açılış konuşmasının ardından, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Rekabet Kurumunun faaliyetleri ve mesleğin temel unsurlarını içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Küle, konuşmasına rekabetin kökeni, mesleğin unsurları ve adil ticaret ile başlayarak, kadim medeniyetimizin günümüz ticaret ve teknolojisine etkileri ve bu tarihi mirasın genç girişimciler ve akademisyenler nezdinde nasıl yol gösterici olabileceğini ele aldı.

Küle, rekabetin korunmasının, bir toplumun ekonomik dinamizmi ve refah seviyesi için önemli olduğunu ifade ederek, “Rekabet, piyasadaki tüm katılımcılar bakımından daha iyi sonuçlar almak ve ekonomik büyümeyi teşvik etmek bakımından önemli bir mekanizma niteliği arz eder. Öyleyse, rekabetin korunması da devletler nezdinde bir gerekliliktir. Bu sebepledir ki, rekabetin korunması da kanunlar ve sair hukuki düzenlemeler ile güvence altına alınmaktadır. Bu kanunlar, işletmelerin rekabeti kısıtlayıcı, engelleyici ve bozucu uygulamalarda bulunmasını önlerken hem tüketicilerin hem yatırımcıların hem de diğer işletmelerin hak ve menfaatlerini korumak için önemlidir.” dedi.

Rize’de “Aronya, Adaçayı, Maviyemiş ve Ceviz Bahçeleri Kurulumu Projesi” Gerçekleştirildi Rize’de “Aronya, Adaçayı, Maviyemiş ve Ceviz Bahçeleri Kurulumu Projesi” Gerçekleştirildi

Rekabet Kurumunun, piyasaların adil ve dengeli bir şekilde işlemesini sağlamak, tüketicilerin ve diğer işletmelerin rekabetçi olmayan uygulamalardan korunmasını temin etmek üzere kurulmuş bir devlet kurumu niteliğinde olduğunu belirten Küle, “Rekabet Uzmanlığı da meslek olarak, ekonomik analizler yapmak, piyasa incelemeleri gerçekleştirmek ve rekabet politikalarının şekillendirilmesine katkı sunmak gibi son derece önemli ve değerli görevleri içermektedir.” diye konuştu.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ise konuşmasında, öğrencilerimizle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, meslek hayatı süresince edindiği deneyimleri öğrencilerle paylaştı.

Valiliğin görev ve sorumluluk alanları ile ilgili öğrencileri bilgilendiren Baydaş, tecrübelerini paylaştığı öğrencilere gelecek planlamalarıyla ilgili bazı tavsiyelerde bulundu.

Programın sonunda, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ile Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle’ye günün anısına üniversitemiz şilti takdim edildi.

Programa, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Haluk Recai Bostan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU