eni şehir stadında üçüncü maçına çıkan yeşil mavili ekip ligde şampiyonluğa oynayan Bank Asya Ligi’nin güçlü ekiplerinden Altay’ı ağırladı.

Yaklaşık 8–9 bin taraftarın desteğini arkasına alan Rizespor karşılaşmaya iyi de başladı.

İlk dakikalarda atak oynayan Rizespor 5. dakikada Özgürcan ile mutlak gol şansını kullanamadı.

Atak üstüne atak geliştiren Rizespor 15. dakikada Bank Asya Ligi’nin gol krallığını elinde tutan Riberio’nun golü ile Altay karşısında üstünlüğü ele geçirdi.

Golün ardından konuk ekip oyunda dengeyi sağlarken gole yakın olan ekip yine Rizespor’du.

1-0’lık üstünlüğü korumaya çalışan Rizespor karşılaşmanın ilk yarısının son 10 dakikasında oyunu kendi sahasında kabullenirken, konuk ekip sol kanattan etkili olmaya çalıştı.

Karşılaşmanın ilk yarısını galip kapatan Rizespor ikinci yarıda Mithat’ın yerine Kemal Aslan’ı alarak orta sahayı daha güçlü tutmaya çalıştı.

49. dakikada konuk ekibin golü gelirken Rizespor bu dakikadan sonra toparlanmaya çalıştı. Defansta hatalar yapan Rizespor bir türlü bu hatalarını gideremedi. Rizespor’da Mithat’ın değişikliğini ise hala anlamış değilim. İkinci yarıda strese giren takım deplasmanlarda iyi bir futbol sergileyen Altay karşısında istenilen oyunu sergileyemedi. 3 oyuncu değişme hakkını kullanan Rizespor bu değişikliklere rağmen bir türlü gol yollarında etkili olamadı.

Konuk ekip ise Rize’den galip ayrılabilirdi. Rizespor gol atmak için şuursuz ataklar yaparken Altay’da ikinci yarı oyuna Giren Burak adeta sağ kanadı çökertti. Son dakikalarda ise Altay daha etkili ataklarla Rizespor kalesine geldi. Bu maçta puan kaybeden taraf doğruyu söylemek gerekirse son dakikalarda yakaladığı iki net pozisyonu kaçıran Altay’dı. Taraftara ise diyecek tek kelime yok. Harika bir destek verdiler. Teknik direktör Oktay Çevik’in bundan sonrası için savunma konusunda iyi düşünmesi gerek.