Müzik performansları yarışmalar ve oyunların düzenlendiği şölen Portakallık Mahallesi millet bahçesinde yapıldı.

Belediye Başkanı Rahmi Metin, şölen alanını gezerek gençler ve aileleri ile sohbet edip günün anısına fotoğraf çektirdi.

Şölene ilerleyen saatlerde AK Parti Rize Milletvekili Adayları Muhammed Avcı ve Yılmaz Katmer de katıldı.

Başkan Metin, şölende Kalkandere Organize Sanayi bölgesinde çay çöpünden üretilen “Çaydalı” isimli mangal kömürünü Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’le paylaşarak bilgi verdi.

Başkan Metin, yapmış oldukları proje sayesinde yıllardır âtıl durumda olan çay çöpünü işleyerek hem ekonomiye hem de belediyemize ciddi kazançlar sağladıklarını  ifade etti.

Oldukça yoğun katılımın olduğu şölen sucuk ızgara partisi ve gençlerin doyasıya eğlencesi ile devam etti.

Başkan bilek dövüşü yaptı
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin gençlerle şölende sohbet yapıp, bilek dövüşü yaptı. Başkan Metin gençliğin geleceğin mimarları olduğunu belirterek “Gençliğimiz bizim gelecekte, bürokrat, siyasetçi, bilim adamı ve ülkenin mimarları olacaktır. Cumhurbaşkanımız gençlerimize büyük önem vermekte. Belediye olarak bizlerde gençlerimiz ile zaman zaman yaptığımız etkinlik ve sohbetlerde onların geleceğe yönelik düşüncelerini öğreniyoruz.” dedi.

Avcı” Etkinlikler kaynaşmayı sağlar”
AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı ise son yıllarda ülke genelinde yapılan Millet bahçelerinin ne anlama geldiğinin anlaşılması acısından büyük önem taşımakta. Cumhurbaşkanımızın her ilde yaptığı ve yapmaya çalıştığı Millet Bahçeleri halkımızın sosyal etkinliklerini artırmakta. Rize Belediyemiz bu anlamda zaman içinde yaptığı etkinlikler ile halkın bir arada olmasını, dostlukların artmasını ve birlik ve beraberliğin kurulmasını sağlamaktadır. Rize belediyemiz ilimizde 3 ayrı noktada Millet bahçesi çalışması yapmaktadır” dedi.

Portakallık mahallesinde düzenlenen Çaydalı ile sucuk mangal etkinliği çeşitli programların yapılmasının ardından sona erdi.

Haber: Büşra Bayraktutan

Editör: EDİTÖR - 1