Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi’nin koordinatörlüğünde Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi tamamlandı.

Yağlıdere Devlet Hastanesi'nde beslenme ve diyetisyen polikliniği açıldı Yağlıdere Devlet Hastanesi'nde beslenme ve diyetisyen polikliniği açıldı

Üç gün süren ve yenidoğan bebeğe eli değen sağlık personelinin eğitimine yönelik hazırlanan bu programa; kamu ve özel hastanelerde görevli hekim, acil tıp teknisyeni, ebe ve hemşireden oluşan 49 sağlık çalışanı katıldı.

Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine Rize Adalet Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kurçenli, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doç. Dr. Özcan Yavaşi, Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Şaban Ergene, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Halit Baykal, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ayşe Avcı, Özel Şar Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Akif Kumbuzoğlu, Rize İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Önder Tosun ile diğer ilgili yöneticiler katıldı.

Kurs süresince eğitimlere; Bakanlık Kurs Sorumlusu Öğretmen Sevil Özmen, Karadeniz Yoğun Bakım Hemşireliği Derneği Başkanı Süheyla Kasım, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Muammer Kazancı, Uzman Aile Hekimi Dr. Şahap Emiroğlu,  Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Dr. Gülşah Aşık Aydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Gökçen Kerimoğlu, Aile Hekimi Dr. Yıldıray Manzak, Neotoloji Uzmanı Doç. Dr. İlkay Er, Neotoloji Uzmanı Uzm. Dr. Zehra Kılınçlı eğitimci olarak katıldı.

Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli kapanış programında yaptığı konuşmada, “Bugün burada aramızda bulunan Sağlık İl Müdürlüğümüz, Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi düzenleyerek çok güzel bir çalışma yaptı. Bizlerde bebek ölümlerinin en aza indirilmesi için emek veren sağlık çalışanlarımıza ev sahipliği yapmaktan ve siz değerli hocalarımızı ağırlamaktan onur duyuyoruz.” ifadelerinde bulundu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe,  dünyada olduğu gibi ülkemizde de bebek ve yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi, asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin öneminden bahsederek her yenidoğanın yeterli ve doğru resüsitasyona hakkının olduğuna vurgu yapıp her zaman bizlere kapılarını sonuna kadar açan Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezine teşekkürlerimizi borç biliriz diyerek sözlerini tamamladı.

Sertifika takdim töreninin ardından eğitimcilere ve katılımcılara teşekkür edilerek program sonlandırıldı.

Kaynak: ALİ TÜYLOĞLU