Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyum, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri iftar programında bir araya geldi Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri iftar programında bir araya geldi

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Üniversite İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Şevket Topal, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kumaş, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Nebi Gümüş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen ve Rize Vali Vekili Murat Öztürk açılış konuşması yaptı.

İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Şevket Topal, sempozyumun hayırlara vesile olması ve toplumun en küçük yapı taşı olarak tanımlanan aile kurumunun mevcut problemlerine yönelik çözüm ve öneriler ortaya çıkarması temennisinde bulundu.

-“Yüzün üzerinde bilim insanının tebliğ sunacak”
İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kumaş, “Üç gün sürecek olan sempozyumda açılış ve değerlendirme oturumları dışında yirmi dört oturumda yüzün üzerinde bilim insanının tebliğ sunacak olması toplantının Rize’miz, üniversitemiz ve ülkemiz adına ne denli önemli olduğunu göstermektedir.” ifadelerini kullanarak sempozyumun düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

-“Batıdan gelen bir dalga var”
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, toplumda bir aile probleminin aşikâr olduğunu ve aileyi tehdit eden birçok unsur olduğunun altını çizerek, “Batıdan gelen bir dalga var. Fransa'da evlilik dışı doğan çocuk oranı yüzde 60, Danimarka, Estonya ve Bulgaristan'da yüzde 59. Böyle bir vaka var. Avrupa'dan, Batı'dan gelen her şeyi sorgusuz ve sualsiz alma anlayışı maalesef ailemizi tehdit eden en önemli unsurlardan bir tanesi. Dizilerle, magazin ve evlilik programları adı altında evlilik dışı birliktelikler artık neredeyse sıradan hale geldi. Koruyucu tedbirler almak gerekiyor." dedi.

Rize Vali Vekili Murat Öztürk ise, toplumun yapı taşı olan aile anlayışının, kadim kültürden alınan güç ve bugünün dünyasındaki gelişmeler de göz önüne alınarak gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse “Çağdaş Sorunlar ve Aile” konulu açılış konferansı gerçekleştirdi.
Üç gün süren sempozyumda, “Çağdaş Düşünce ve İnanç Akımları Bağlamında Gelecekte Aile”, “Toplumsal Değişmeler ve Teknolojik Gelişmeler Açısından Aile”, “Kurumlar, Kuruluşlar ve Ailenin Geleceği”, “Yayın ve Medya”, “Cinsiyetsizleştirme”, “20. Yılında Aile ve Dini Rehberlik Hizmetleri” ve “Aileyi Tehdit Eden Diğer Bazı Faktörler” başlıklı oturumlarda, alanında uzman akademisyenler sunumlarını yaptı.

Haber: Tufan Kuleli
 

Editör: TUFAN KULELİ