Tarımsal Üretiminin Planlanması kapsamında Bakanlıkca programlanan Rize ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak, üretim planlamasına yön vermek amacıyla yapılan toplantıya; Bakanlık Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz Başkanlığında, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Daire Başkanı Ahmet Turan Gürkan, Hayvancılık Genel Müdürlüğü İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Fatih Ersoy, Strateji Geliştirme Başkanlığı Yönetim Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Abdullah Vural, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Cem Ceyhan, İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genc, İlçe Müdürleri ve Şube Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşması yapan İl Müdürü Genc; İlin genel durumu, tarımsal yapı ve planlamaya alınacak projeler konusunda sunum yaptı.  Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, “Son zamanlarda dünya genelinde yaşanan jeopolitik gerilimler, ekonomik dalgalanmalar, afetler ve küresel iklim değişikliği, su kısıtı, artan nüfus ve kentleşme gibi faktörler gıda arz güvenliğini temin etmek için doğal kaynakların optimum kullanımını sağlayacak etkin bir planlama sürecini zorunlu hale getirmiştir" diyerek tarımsal üretim planlamasının önemine dikkat çekti.

Şifresiz Selçuk Spor tv Rizespor Ankaragücü maçı canlı izle Taraftarium24 Rize Ankaragücü maçını izle Kralbozguncu Şifresiz Selçuk Spor tv Rizespor Ankaragücü maçı canlı izle Taraftarium24 Rize Ankaragücü maçını izle Kralbozguncu

Ardından Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Daire Başkanı Ahmet Turan Gürkan Tarımsal üretim planlaması ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Hayvancılık Genel Müdürlüğü İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Fatih Ersoy Hayvansal üretimin planlaması ile ilgili sunumu gerçekleştirdi. Son olarak Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Cem Ceyhan bitkisel üretim planlaması ile ilgili sunum gerçekleştirdiler. Sunumlardan sonra soru cevap yapıldı.

Toplantıda Üretim planlaması kapsamında Rize 'de yapılan çalışmalar gözden geçirilerek Bakanlığımız yetkililerince  planlama süreci detaylı olarak anlatıldı ve toplantı son buldu.

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU