Rize'de altyapıdan üstyapıya, sosyal yaşam alanı projelerinden kentsel dönüşüme yönelik birçok alanda çalışmalar yürüten Rize Belediyesi, hayatımızın bir parçası olan özel gereksinimli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak yatırımlara da ağırlık verdi.

Rize'de Engelsiz Yaşam Merkezi ile Özel Gereksinimli Bireylerimiz Hayata Adapte Oluyor. Bu kapsamada Rize Belediyesinin şehrimizde hayata geçirmiş olduğu projeler arasında yer alan “Engelsiz Yaşam Merkezi” projesi özel gereksinimli bireylerin hayata adapte olabilmeleri ve eğitimlerini devam ettirmeleri için katkı sunuyor.

Bünyesinde, fizyoterapist, psikolog, uzman eğitmen ve sosyal hizmet uzmanı barındıran Engelsiz Yaşam Merkezinde 8 atölyede 8 ayrı eğitmen yer alıyor. Hareket atölyesi, el becerileri atölyesi, 3-10 yaş çocuklar için oyun atölyesi, günlük yaşam ve beceri atölyesi, müzik atölyesi, teknoloji atölyesi ve mutfak atölyesinde bireyler sosyal ve fiziksel becerilerini geliştirebiliyorlar. 

Üst Geçitlerimize Yerleştirilen Rampa ve Asansörler Hayatı Kolaylaştırıyor
Şehrimizde yapılan hizmetler çerçevesinde ayrıca ilimizde farklı noktalardan sahil kısmına ulaşım sağlayan üst geçitlerde Rize Belediyesinin girişimleriyle asansör ve rampalar yerleştirilerek özel gereksinimli bireylerimiz ve yaşlılarımızın sahile rahat ulaşmaları sağlanmış oldu. Çalışmalar kapsamında sahil alanında halkımızın kullanımına sunulan kamelyalarda rampalar yapılarak tekerlekli sandalye kullanan bireylerimizin kamelyalarımızı kullanabilmeleri sağlandı.

Şehir içerisinde yapılan yaya yollarında akülü araçların ve bebek arabalarının rahatça hareket edebilmeleri için yapılan uygun rampa giriş ve çıkışları ile vatandaşlarımızın şehir merkezinde rahatça hareket edebilmeleri sağlanmaktadır.

“Engelsiz Rize” projesi kapsamında ilimizin daha yaşanabilir bir şehir haline dönüşmesi için Rize Belediyemiz tarafından çalışmalar devam etmektedir.

Haber: Ali Tüyloğlu

Editör: EDİTÖR - 1