Artvin'de "Yusufeli Derekapı Geleneksel Boğa Güreşleri Festivali" başladı Artvin'de "Yusufeli Derekapı Geleneksel Boğa Güreşleri Festivali" başladı

Rize Belediyesi ve Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek,  milli ve manevi değerleri yüksek bireyler yetiştirilmesine destek vermek amacıyla Rize ili Merkez ilçede bulunan 34 okuldan 400 öğrenci ve 36 öğretmen olmak üzere toplam 436 kişi ile kitap okuma projesi gerçekleştirilmektedir.

Proje sonunda 34 okulda toplam 2598 kitap öğrencilere dağıtılmış olup toplamda 218.000 tl değerindeki hediye çekleri öğrencilere ve öğretmenlere takdim edilmiştir.

Proje kapsamında Eflatun Cem Güney'in Evvel Zaman İçinde kitabını okuyan öğrenciler Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda bir araya geldi. Çaykur Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Fatma Küçükaydın'ın moderatörlüğünde öğrenciler tarafından masal ve tekerlemelerden yola çıkarak hazırlalanan resfebe ve bilmeceler ile keyifli anlar yaşandı. Program, öğretmen Ubeydullah Öz'ün masal anlatımı ile sona erdi.

Projeye katılım sağlayan ve emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür edildi.

Kaynak: BÜŞRA BAYRAKTUTAN