Rize'de, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı töreni düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende Vali Erdoğan Bektaş, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına terörle mücadele ve 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ile gazilere takdim etti.

Şehit Şuayip Seferoğlu'nun beratını kızı Nilüfer, şehit polis memuru Resul Morgil'in beratını kardeşi Şaban, şehit er Uğur Korkmaz'ın beratını babası Yılmaz Korkmaz aldı. Vali Bektaş, gazi Kemal Yıldız ve Muharrem Kazancı'ya da beratlarını sundu.

Bektaş, törende yaptığı konuşmada, vatanın birliği ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna askeri birliklerin bugün bile sıcak ortamlarda mücadele verdiğini belirtti.

Okullarda tarih diye okutulan derslerin bugün bizzat yaşandığına şahit olduklarını ifade eden Bektaş, 'Her geçen gün tarih yeniden yazılıyor. Acılara yeni acılar ilave ediliyor. Dünyada olan birçok şeyi birlikte izliyoruz. Bu coğrafyada gözü olan, bu topraklar üzerinde hesapları olan bir dizi uluslararası organizasyon başımıza bu işleri aşmaya devam ediyor. En son yaşadığımız 15 Temmuz olayını hepimiz biliyoruz. Hiçbir haklı gerekçesi yokken o kadar millet acıya bu millet layık görüldü. Bu acıyı millet taşımak zorunda kaldı.' dedi.

Hiçbir terör saldırısının haklı gerekçesi olamayacağının altını çizen Bektaş, şöyle devam etti:

'PKK terörünün haklı bir gerekçesi mi var? Hayır, yok. Sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör koridorunun hiçbir haklı gerekçesi mi var? Yok. Bunlar bizim dışımızda önümüze konan şeyler. Bizim burada ülkemizin, milletimizin, vatanımızın geleceğini teminata bağlamak, bir gelecek alanı açmak uğruna, varlığımızın devamı uğruna mücadele etmekten başka bir seçeneğimiz yok. Biz de bunu yapıyoruz. Bunu yaparken maalesef böyle şehit ve gazilerimiz oluyor. Bu millet köklü bir tarihe, kültüre, devlet tecrübesine sahip bir millettir. Böyle milletler kolay tarih sayfasını terk etmezler. Her şekilde varlıklarını devam etmenin yolunu bulurlar. Bizde bunu yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Bizim ülkemiz bölgemiz üzerinde hesap yapanlar bunu akıllarında bulundururlarsa kendi gelecekleri için iyi bir şey yapmış olurlar. Tarih er geç tekerrür edecektir. Biz en zor zamanlarımızda Çanakkale'de başımıza örülen tuzağı içinden çıkmasını bilmiş bir milletin torunlarıyız. Hele bugün gökyüzünde parlayan en parlak yıldız yüce Türk milletinin yıldızıdır. Bunda en ufak bir tereddütümüz yoktur.'

 

Şehit er Uğur Korkmaz'ın babası da gurur duyduğunu belirterek, '13 ay önce oğlumun düğününü yaptım. Bugün evlilik cüzdanı aldım. Şehitlerimiz var. Onlarla da gurur duyuyorum. Yeter ki devletimiz her zaman güçlü olsun.' dedi.

Şehit Şuayip Seferoğlu'nun kızı Nilüfer Seferoğlu ise 'Üzülmüyorum. Şehit olduğunu ve gittiği yeri biliyorum.' ifadelerini kullandı.

Törene, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Ağır Ceza Reisi Özkan Tavuz, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, şehit yakınları ve kurum müdürleri katıldı.

 

Editör: HABER MERKEZİ