Rize’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen program kapsamında ilk olarak Rize Valiliği tören alanında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu tarafından Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu.

Çelenk sunma töreninin ardından Rize Valiliği himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğünce İsmail Kahraman Kültür Merkezinde “Çanakkale Şehitlerini Anma” programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.  Rize Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Çanakkale Geçilmez” tiyatro oyunu oynandı. Günün anlam ve önemiyle ilgili türküler ve şiirler okundu.

Rize genelinde düzenlenen “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali İhsan Selim Baydaş ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Programa Vali İhsan Selim Baydaş’ın yanı sıra, Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Semih Öztürk, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Yusuf Yılmaz, Vali Yardımcıları Murat Öztürk, Hüseyin Aydın ve Hatice Cemre İncesu, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, Sahil Güvenlik Karakol Komutan Vekili Alican Özbey, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Rize'de kahvehanelerde oturanlar "Sağlıklı Yaşam" yürüyüşüne davet edildi Rize'de kahvehanelerde oturanlar "Sağlıklı Yaşam" yürüyüşüne davet edildi

Anma programları Portakallık Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti. Şehit Bülent Besler'in kabri ziyaret edilerek Vali İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin emniyet Müdürü Murat Türesin, Jandarma Komutanı Ali Güngör ve vatandaşlar tarafından karanfil bırakıldı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından şehitlerimizin ruhu için dualar edildi.

Vali Baydaş son olarak ise Rize Limanında gün boyunca vatandaşlarımızın ziyaretine açık KB-76 Sahil Güvenlik Botunu ziyaret ederek Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Alican Özbey’den bilgiler aldı.

Muhabir: ALİ TÜYLÜOĞLU