Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri Ovit Tüneli'nin yapılması için Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'yla (ETSO) görüş alışverişinde bulundu. 

Doğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katılmak üzere Erzurum'a gelen RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu ile meclis üyeleri, ETSO'yu ziyaret etti. ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın'ı ziyaret eden RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ofluoğlu, Ovit Tüneli'nin açılmasıyla birlikte Erzurum- Rize arasının 2 saat kısalacağını söyledi. Tünelin açılması için Rize kamuoyunun hazır olduğunu belirten Ofluoğlu, aynı desteği Erzurumlular'dan da beklediklerini dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Ovit Tüneli'nin açılması için kendileriyle hemfikir olduğuna vurgu yapan Ofluoğlu, 'Başbakan dahil herkes Ovit Tüneli'nin açılması konusunda hemfikir. Ancak söz konusu tünelin hayatiyete geçirilmesi konusunda güçlük çekiyoruz. Amacımız bu tünelin hükümetimiz tarafından yatırım programına konularak en kısa zamanda yapımına başlanmasıdır. Bu konuda da Erzurumlular'dan bize destek olmalarını bekliyoruz.' dedi.

ETSO Meclis Başkanı Özakalın ise kendilerinin de Ovit Tüneli'nin açılması için kamuoyu çalışması yaptıklarını dile getirdi. Özakalın, 'Erzurum için de Ovit Tüneli'nin açılması çok önemli. Bu tünelin açılması Erzurum ve Rize için büyük bir yatırım olacaktır. Erzurum olarak bu projenin arkasındayız.' dedi. (ZAMAN)

Editör: HABER MERKEZİ