Ülkemizde TOKİ ile ekonomik olarak zorlanmadan ev sahibi olmak mümkün oluyor. Devlet desteği sayesinde milyonlarca vatandaş bu zamana kadar kendi evlerini aldı. TOKİ projesi kapsamında yalnızca 19 bin TL peşinatı olan kiradan az taksit ödeyerek ev sahibi olacak. Peki, TOKİ projesi hangi illeri kapsıyor? TOKİ taksit ödemeleri ne kadar? İşte TOKİ ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için tüm detaylar…

Ülkemizde artan kira maliyetleri insanların kendi evlerine bir an önce sahip olmak istemesini sağlarken öte yandan artan fahiş ev fiyatları ise buna engel oluyor. TOKİ eliyle bu konuda düşük bütçeli vatandaşlara kolaylık sağlanıyor. TOKİ ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Muğla, Aksaray, Rize, Ordu, Karaman ve İstanbul’da kiradan daha az taksit ödeyerek ev alınabilecek.

TOKİ PROJESİ AYLIK TAKSİT NE KADAR?

TOKİ, Türkiye’nin hemen her yerinde vatandaşların yıllardır yararlandığı en uygun fiyatlı konutları sunuyor. Projelerin başlangıçları özellikle ev sahibi olmak isteyen düşük ve orta seviyeli vatandaşlar tarafından sıkı sıkıya takip ediliyor. Güncel kampanyalar ile yeni konut satış projelerini duyan vatandaşlar başvurularını hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor.TOKI-BASVURULARI-NE-ZAMAN-2024

TOKİ (Toplu Konut İdaresi) ev almak isteyen vatandaşlar için sık sık yeni kampanyalar hazırlıyor. Son zamanlardaki konut fiyatlarındaki dengesiz artışın ardından özellikle TOKİ düşük gelirli vatandaş için bir çözüm oluyor. TOKİ’nin son olarak sunmuş olduğu yeni projesinde ise 19 bin TL peşinat ödeyerek ev sahibi olmak mümkün. Mevcut kiraların çok altında olan 4 bin 800 TL gibi bir aylık taksit ödeyerek düşük bütçeli vatandaşlar tapularına sahip olabilecek.

HANGİ İLLER YENİ TOKİ PROJESİ KAPSAMINDA?

Toplu Konut İdaresi, yeni projelerini resmi internet adresinden duyuruyor. Bu kapsamda son olarak Rize, Aksaray, Muğla, Ordu, Karaman ve İstanbul için gerçekleşecek proje gündemde. İhalelerinin tamamlanmasıyla birlikte detaylar TOKİ resmi web sitesinden duyurulacak. Şartlar ve diğer tüm proje detayları TOKİ internet adresinden takip edilerek başvurular yapılabilecek.

TOKİ’DEN DAR GELİRLİLERE 500 BİN KONUT PROJESİ

2024 yılında başlayacak olan TOKİ konutları 5 yılda 500 bin tane yapılmak üzere planlandı. Buna göre 12. Kalkınma Planı kapsamında yer alan proje ile kentsel dönüşüm sağlanacak. Yerli ürünlerin kullanımının esas alınacağı yapılanmada tapu işlemleri elektronik ortamda kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

TOKI-BASVURULARI-2024

TOKİ KONUT BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER?

TOKİ ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşların öncelikle belirtilen il ya da ilçe sınırlarında en az 1 yıl ikamet ediyor olması gerekmektedir. Daha önce TOKİ’den ev almamış olma şartı bulunmaktadır. Vatandaşın kendisine, eşine, çocuğuna ait bir tapu kayıtlı olmamalıdır. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaş 25 yaşını doldurmuş olmalıdır. Diğer bir şart ise aylık hane geliri maksimum 14 bin TL altında olmalıdır, bu şart İstanbul içinse 16 bin TL’dir.