Dilek ASLAN

Rize Orta cami önünde yapımına başlanıp tamamlanan ihtiyacı birimler inşaatı Belediye Meclis üyelerine, basın mensuplarına ve vatandaşlara tanıtıldı. 
 


Yıkılıp yıkılmayacağı tartışılırken Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından son noktası hazırlanan proje ile konulan Orta Cami önünde ki 465 metre kare alanın inşaatı tamamlandı. Dış cephe zemini granit taş ile kaplanan, içinde çocuk emzirme odaları, bay – bayan ve özürlü şadırvan ve tuvaletleri, sensörlü musluklar ve pisuvarlar bulunan, yedek su deposu ve jeneratörü olan kombine inşaat Başkan Bakırcı tarafından meclis üyelerine, basın mensuplarına ve vatandaşlara tanıtıldı. 
 


Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Meclis üyeleri, basın mensupları ve vatandaşların incelmeleri ile hizmete açılan ihtiyacı birimde Cuma namazı için abdest alan Başkan Bakırcı yapılan çalışma ile ilgili;

Burası Rize’nin sorunlu alanlarından biriydi. Ya tarih yıkılacaktı ya da etraf uygun biçimde düzenlenecekti. Belediye olarak işe öncelikle yol genişletmesi ile başladık. Ardından baktık’ ki Rize’nin böyle bir yere ihtiyacı var bu yönde çalışmalarımıza başladık. Rize Belediyesi olarak gerek teknik, gerekse maddi destek vererek maliyeti çok yüksek olan bu yatırımın içine girdik. Rizeli bazı iş adamlarımızdan destek aldık. İçerisinde özürlü arabalarıyla rahatça inilebilecek yol ve tuvaletlerde yaptık. Rize’nin genel ihtiyacı olan bu yapının halkımıza hayırlı olmasını diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.




Editör: HABER MERKEZİ