Çok kıymetli ÇAYHABER okurları; değerli vaktinizden kısıp bu yazımı okuduğunuz için sizlere müteşekkirim.

Değerli büyüklerim,kıymetli kardeşlerim;şu an bu yazıyı sizlere yazıyorsam ve siz de bunu okuyorsanız şüphesiz bu durum çok kutsal bir mesleğin eseridir,bizleri bilgi yumağı haline getiren,eğiten ve öğreten çok değerli öğretmenlerimiz eseridir. Onlarla ilgili ne yazsam hangi duygumu kağıda döksem eksik kalır bence.Mesleklerin en kutsalı ve en değerlisi öğretmenliktir.

Bu yazımda sizlere kendi penceremden günümüzdeki öğretmen,öğrenci ve veli arasındaki ilişkiye sizleri de sıkmadan değinmek istiyorum. Öğrencinin ve velinin öğretmene olan davranışındaki yanlışlığa her birimiz üzülerek şahit oluyoruz.Davranışı yanlış olduğu halde kendi çocuğu diye evladına toz kondurmayan ve öğretmeni suçlayan veliye mi yanayım yoksa küçük dağları ben yarattım hissiyle öğretmene saygısızlık eden öğrenciye mi?

Hiç unutmam küçükken öğretmenimin bana vurduğunu babama söylediğim de bir tokat da ondan yemiştim ve yaptığımın yanlış olduğunu anlayıp bir daha bu davranışı tekrar etmemiştim.Fakat günümüzde bu olayın benzeri bir vaka yaşandığında velinin tutumu bizleri çok üzen yanlış bir tutumdur.

Velilerin bu tavrı öğretmeninde yetkilerini kısıtlar hale getirdi.Günümüzde bir öğretmenin öğrenciye disiplin verme yetkisi kalmamıştır ve bu en acı durumdur.Öğretmen öğrenciyi disipline etme yetkisini kaybetmişse o öğrencinin düzgün, edepli bir genç haline gelmesi oldukça zordur.Bizleri yetiştiren,eğiten ve öğreten öğretmenlerimize verdiğimiz değer bu kadar zavallıca olmamalı.İnşallah öğrencilerimiz ve velilerimiz bu yanlışından dönüp gerçek bir eğitim alan kimliğine bürünürler.

Aksi takdirde ülkemizin geleceğini hiç güzel görmüyorum çünkü ülkenin geleceği bilgiden önce edepten ve ahlaktan gelir.Bu öncelik de okula gelmeden önce evde verilen terbiyedir. Eğer öğrenciye bu terbiyeyi vermezsek okulda öğrendiği bilgi hiç kalır.

Değerli veliler öğretmenlerimize saygılı olalım öğretmenlerimize güvenelim biz onlara saygılı olmazsak onlarla öğrenci arasındaki sevgi bağı kuvvetli olmaz.Sizlerden tek dileğim budur çünkü başöğretmen Atatürk'ün dediği gibi yeni nesil onların eseridir ve bizler yeni neslin gelişiminde kötü rol oynamayalım.

Bugün öğretmenler günü olması hasebiyle bu yazıyı sizlerle buluşturmak istedim ve her zaman yaptığım gibi yazımı şiirle süslemek istiyorum.Bu şiirimde öğretmenlerimize olan duygu ve düşüncelerimi eksik olacağını bildiğim halde anlatmak istedim.İnşallah siz değerli okurlar beğenirsiniz.Yazımı okuduğunuz için tekrardan şükranlarımı sunuyor sevgi ve hürmetle selamlıyorum.
Sağ olun var olun Allah'a emanet olun.

SEVGİLİ ÖĞRETMENİM

Ey bizleri okutan yetiştiren melekler 
Sizlere armağandır o en güzel dilekler
Gelecekte nesiller sizinle gülecekler
Duaların sahibi sevgili öğretmenim.

Evden ırak bizlere anne,baba oldunuz
Gözlere bakar iken sevgi ile doldunuz
Öz evladınız gibi bizleri korudunuz
Duygunun hazinesi sevgili öğretmenim.

Disiplinin,saygının temelini attınız
Bilgi hazinemize çok değerler kattınız
Hayatın zorluğunu bizlere anlattınız 
Bilginin anahtarı sevgili öğretmenim. 

Zorlukları aşarak aydınlattınız bizi
Kalbimizde hissettik o güzel sevginizi
Rabbimden dileğimdir güldürsün hepinizi
Doğruluğun simgesi sevgili öğretmenim. 

Okuyup öğretenin anlamı elbet derin 
Nerde olmak istersin başımın üstü yerin
Sakın unuttuk sanma bitmeyecek değerin
Işığın kılavuzu sevgili öğretmenim.