Şampiyonluk havasa ile girdiğimiz bu maratonda, o hayallerden uzak kalırken Play of şansını da yitiren ekibimiz, şimdi ise ligde kalma mücadelesi vermeye başladı. Kendi evinde cömertçe puanlar kaybeden Rizespor taraftarlarına korkulu anlar yaşatırken , lig  zirvesinden indiği tehlike bölgesinden kurtulma hesapları yapmaya başladı. Ligde son 6 haftaya girilirken Kartalspor karşısına çıkan Rizespor bu maç öncesinde 32 puan la son sıralarda bulunurken Kartal maçını kazanıp üst sıralara tırmanma ve tehlike bölgesinden uzaklaşma hesapları yaptı. Başkan Metin Kalkavan maç öncesinde hiç de hesapta olmayan sonuçlar aldıklarını belirtirken sezon sonunda konuşacağını söyledi.

Rizespor, Kartal karşısına gol ile başladı. 2 dakika sonlarında Engin in ayağı ile gol bulan Rizespor 15 dakika kendi alanına çekildi. Galibiyetin verdiği avantajı düşünerek geri çekilen Rizespor konuk ekibin ataklarını kendi yarı alanında karşılamaya başladı. 30 dakika dan itibaren  oyunda üstünlüğü  sağlayan Rizespor Riberio ve Kenan Özer le gol yollarında etkili olmaya çalıştı..

Karşılaşmanın ilk yarısında iki net pozisyon kaçıran Rizespor ikinci yarının ilk 35 saniyesinde Yakubi nin golüne engel olamadı.

Bu dakikadan sonra atak oynayan Rizespor yaptığı değişikliklerle gole gitmeye düşünen Rizespor da hiç kuşkusuz sahanın en iyisi Kenan Özer di 74 dakika da konuk ekip savunması ceza alanı içinde Kenan in topunu elle keserken hakem pozisyonu ceza alanı dışında olarak gösterdi. Rizespor mutlaka kazanmak zorunda olduğu bu karşılaşmada tüm kozlarını sahaya sürerken haftalardır galibiyet alamamanın sıkıntısı ile bu karşılaşmaya da stres altında girdi. Yoğun baskılı futbola rağmen Kartal savunması Rizespor a geçit vermedi.

Riberio, Kemal Aslan, Özgür Can, Kenan Özer, Mesut gibi gol ayakları ile Kartal karşısında gol arayan Rizespor maalesef bu karşılaşmada da beklenen sonucu vermekte zorlandı. Nihayet 82 dakika da sahanın en iyisi Kenan Özer soldan gelen topun gelişine vurarak topu filelere göndererek takımı rahatlattı. stresten ise bazı taraftarlar baygınlık geçirdi.
Rizespor ne hayallerle lige başlarken bugün neyi düşünmeye başladık. Nerden nereye doğru gidiyoruz.