Eski başbakanlardan DP Rize Milletvekili  Mesut Yılmaz, ''Devrimci Karargah Örgütü'' soruşturması kapsamında tutuklanan  eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'dan ele geçirildiği öne sürülen ''izinsiz dinleme  kayıtları''na ilişkin soruşturma kapsamında ''mağdur'' sıfatıyla verdiği ifadede, şikayetçi olduğunu bildirdi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrıldığı sırada gazetecilerin  sorularını cevaplayan Mesut Yılmaz, ''Şikayetçi oldunuz mu?'' şeklindeki soru  üzerine şunları söyledi:

''Evet. Erol Aksoy'un, 1993 veya 1994, tarih yok dinleme kaydında, ama  tahminim ana muhalefet lideri olduğum dönemde, benimle yaptığı bir telefon  konuşmasının dökümünü bana okuttular. Yayın haklarıyla ilgili yaptığı görüşmeler  hakkında bana bilgi verdiği bir telefon konuşması. Yasa dışı kaydedilmiş. Hanefi  Avcı'nın bürosunda ele geçmiş. Benimle ilgisi sadece bana telefon edilmiş  olmasından kaynaklanıyor. İçeriğinde de dikkat çekici unsur yok. Şikayetçi olup  olmadığımı sordular. Ben de eğer kim tarafından veya kimler tarafından  kaydedildiği ve muhafaza edildiği tespit edilebilirse o kişi veya kişilerden  şikayetçi olduğumu ifade ettim. Bundan ibaret.''

Herhangi bir tespit yapılıp yapılamadığının sorulması üzerine Yılmaz, ''Hayır, ona çalışıyorlar. Sadece yasa dışı olduğu tespitini yapmışlar. Herhangi  bir mahkeme kararına dayanmıyor'' dedi.

Mesut Yılmaz, ''Nasıl değerlendiriyorsunuz bu yasa dışı dinlemeleri?'' şeklindeki soru üzerine de ''Bu öyle ayak üstü değerlendirilecek bir konu değil.  Türkiye'de bundan en fazla müşteki olması gereken kişilerin başında ben  geliyorum'' diye konuştu.

akşam

Editör: HABER MERKEZİ