10 yılı aşkın süreden beri devam eden AKP İktidarında maalesef yeni bir yağmaya, yeni bir çevre katliamına imza atılmayan gün geçmemektedir. Bu bağlamda yeni bir çevre katliamına daha Çayeli İlçemizde niyetlenildiği duyumu tarafımıza ulaşmış bulunmaktadır.

Malumları olduğu üzere Çayeli İlçesi Kuspa Tepesi doğa harikası bir bölge olup, birinci derece korunması gereken tabiat harikası bir alan ve turizm bölgesidir.

Şimdi ise bir AKP Rize Milletvekillin

in sevk ve idaresinde doğa katliamcılarının gözlerini buraya diktikleri ve mıcır tesisi kurarak yeni bir yağmaya niyetlendikleri söylenmektedir. Bu bilginin yanlış olduğunu ümit ediyor, gerçek olması durumunda ise bu yağmayı ve doğa katliamını cümle aleme ilan edeceğimizin, doğa harikası alanda mıcır tesisi kuracak kadar gözünü karartan çevre düşmanı yandaş zihniyete mani olmak ve bunu  ifşa etmek için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz.

 

Çayeli Belediye Başkanı’nın seçim sözleri arasında yer verdiği, turizm alanı ilan ettiği bu bölgeyi, bu doğal zenginliği korumak için de neyapacağını ayrıca merak ediyoruz.

Kuspa’nın yağlamanmasına ve burada mıcır tesisi yapılmasına Milliyetçi Hareket Partisi olarak engel olmak için elimizden gelenin yapılacağının bilinmesi gerekmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla duyururuz.