Kurban Bayramı’nın yaza denk gelmesi yaz tatili planlarını da ikiye katladı. Hal böyle olunca senin için birbirinden farklı bayram tatili rotası bulduk. Kendine göre mutlaka bir bayram tatili seçeneği bulacağın bu rotada İstanbul’a yakın yerlerden, Akdeniz ve Ege kıyılarına, vizesiz ülkelerden, Yunan Adalarına kadar bir sürü seçenek bulunuyor. 

Bayram için senin de bir planın yoksa bu yazıda mutlaka kendine göre bir yer bulabilirsin. Hazırsan bayram rotalarını keşfetmeye başla!

1. Şile

Sile 44106

İstanbul’a yakınlığı sayesinde hafta sonu gezileri, bayram ve yaz tatilleri için en çok tercih edilen yerlerinden biri olan Şile, mavi bayraklı denizi ve yemyeşil doğası ile bayram tatili için tercih edebileceğin yerlerden. Şile’ye günübirlik gidebileceğin gibi doğa içerisinde bulunan bungalov ve kamp alanlarını da tercih edebilirsin. Kurban Bayramı’nın yaz aylarına denk gelmesi ile Ayazma, Ağva ve Uzunkum Plajlarında denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, sevdiklerinle eğlenceli zamanlar geçirebilirsin.

Göksu ve Yeşilçay Deresi kıyılarında sıralanan balık restoranlarında birbirinden lezzetli balıkların tadına bakabilir, güzel bir gün batımı manzarası izleyebilirsin. Bayramda çok uzaklaşmadan ruhunu dinlendirmek isteyenlerin çok tercih edeceği Şile’nin huzurlu atmosferinde güzel bir bayram geçirebilirsin.

Konum Linki

2. Sapanca

Sapanca Golu 40328

Sapanca Gölü kenarında boylu boyunca uzanan Sapanca  her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Yılın her mevsimi büyüleyici doğal güzellikler sunan Sapanca İstanbul ve Ankara’ya yakınlığından dolayı da çok seviliyor. Göl çevresinde sıralanan bungalov, butik ve doğa otelleri, kır bahçeleri ve yürüyüş yolları ile her mevsim doğaseverler tarafından ziyaret edilen Sapanca, ince kumlu plajları, yürüyüş yolları ve mesire alanlarıyla yılın yorgunluğunu atmak için en ideal yerlerden. Bu bayram hayalindeki tatil kalabalıklardan uzakta, sessizlik ve sakinlik içerisinde ruhunu dinlendirmek, doğanın tadını çıkarmak ise Sapanca senin için doğru adres olabilir.

Konum Linki

3. Bolu

Golcuk Tabiat Parki 37203

El değmemiş doğal güzellikleri ile yılın her mevsimi ayrı bir güzellik sunan Bolu, her yıl binlerce insana ev sahipliği yapıyor. İstanbul ve Ankara’ya yakın olanların bayram için ilk tercihlerinden olabilecek Bolu aynı zamanda birbirinden güzel tabiat parklarına, doğa otellerine ve kamp alanlarına sahip. Bayram için güzel bir seçenek olabilecek olan Bolu’yu hem rehberli doğa gezileri hem de tarihi ve kültür turlarıyla keşfe çıkabilirsin.

Bolu'nun ünlü doğal güzelliklerinden olan Abant Gölü ise yılın her dönemi misafirlerini ağırlıyor. Dört mevsim farklı güzelliğe sahip olsa da bize göre göl en güzel halini bahar ve yaz aylarında alıyor. Doğanın uyanması, ağaçların en güzel hali olan yeşile bürünmesi ise fotoğraf tutkunlarını kendine hayran bırakıyor. Her kesimden, zevkten ve yaşam stilinden insanı mutlu edecek güzelliğe sahip Bolu’da sevdiklerinle yeşillikler içerisinde güzel bir bayram geçirebilirsin.

Konum Linki

4. Amasra

Amasra Plaji 50562

Yeşilin en güzel tonunu görmeye hazır mısın? Sahil şeridinde sıralanan mavi bayraklı plajları, tarihi evleri ve doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakan Amasra, bayram rotalarından biri olabilir. Yılın her mevsimi ziyaret edilen Amasra’da doğa yürüyüşleri ve fotoğraf safarilerine katılabilir birbirinden güzel kanyonları, yemyeşil milli parkları ve yaz aylarında serinleyebileceğin tabiat harikası şelalelerini gezerek mükemmel bir bayram tatili geçirebilirsin.

Karadeniz sularının keyfini çıkarabileceğin Amasra, Büyük ve Küçük Liman Plajı, Çakraz ve İnkumu Plajlarında tüm yılın yorgunluğunu atabilir sahil restoranlarında taze deniz ürünleri ve yöresel mezelerin tadını çıkarabilirsin.

Konum Linki

5. İğneada

Igneada Longoz Ormanlari 41260

Mavi ile yeşilin iç içe geçtiği, bayramda huzur bulmak isteyenlerin ilk tercih edecekleri yerler arasında olan İğneada, görenleri kendine hayran bırakan yerlerden. Tertemiz ve masmavi rengi ile Karadeniz, yemyeşil ormanları ve 22 kilometre uzunluğa sahip İğneada sahili ile unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsin. Özellikle doğa tutkunlarının hayran kalacağına inandığımız Longoz Ormanları'nın büyüleyici atmosferini keşfedebilir, Hamam Gölü'nde sandal gezileri yapabilirsin. Bayram için hala bir programın yoksa İğneada senin için iyi bir alternatif olabilir.

Konum Linki

6. İznik

Iznik 27984

Bursa ve İstanbul gibi büyük illere yakınlığı, hem doğa hem de tarih gezilerinin değişmez adreslerinden olan İznik, Kurban Bayramı için rotanı çevirebileceğin yerlerden. İznik gölü kenarında yürüyüş yapabilir, Aziz Tryphonos ve  Koimesis Kiliselerini, Nikeia Antik Kenti, İznik Kalesi, Yeşil Cami, Kırgızlar Türbesi gibi yerleri gezebilirsin. Çinileri ile adını duyuran İznik’te, çini alışverişi yapabileceğin güzel dükkanlarda bulunuyor. İznik’te konaklama içinse göl çevresini tercih edebilir, bütçene göre bir otel bulabilirsin.

Konum Linki

7. Beypazarı

Beypazari 33606

Ankaralılar için Bolu, Abant, Amasra, Kızılcahamam gibi yerler kaçış noktaları olabilirken Beypazarı’nı unutmak olmaz. Beypazarı tarihi konaklarıyla ünlü bir ilçe olup, Safranbolu gibi eski yapılar yer alıyor. Tarihi Beypazarı evleri genellikle 3 katlı olmak üzere ilk katı taş diğer katları ise kerpiç ya da ahşap yapılı. Bu mimari özelliği Beypazarı’nı sivil mimari örneği olarak günümüze taşıyor. Günümüzde konakların otel olarak hizmet verdiği Beypazarı’nda, Hıdırlık Tepesi’nden Beypazarı’nın panoramik manzaralarının fotoğraflarını çekebilirsin. 

Konum Linki

8. Cunda Adası

Seytan Sofrasi 41451

Tatil denilince akla ilk gelen yerlerden olan Cunda her sene binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Her köşesi kartpostal güzelliğe sahip olan Cunda, mavi bayraklı plajları, tarihi taş evleri, eğlence olanakları ve masmavi denizi ile bayramın tadını çıkarabileceğin yerlerden. Birbirinden güzel plajlara ve koylara ev sahipliği yapan Cunda’da, Şeytan Tepesi’nde adanın en güzel fotoğraflarını çekebilir, Midilli Adası’na karşı sevdiklerinle güzel vakitler geçirebilirsin. Birçok büyük kente yakın olduğu için Cunda’ya gitmen oldukça kolay olacak.

Konum Linki

9. Bozcaada

Bozcaada Rum Mahallesi 35140

Her yerin bir ruhunun olduğuna inanıyoruz. Bozcaada'da o ruha sahip yerlerden. Türkiye'nin en büyük 3. adası olan Bozcaada, bayramda huzurlu tatil yapmak isteyenlerin ilk tercih edecekleri yerler arasında. Akvaryuma benzeyen masmavi denizi, el değmemiş doğası, birbirinden güzel koyları ve her yeri tarih kokan sokakları ile bayramda rotanı Bozcaada’ya çevirebilirsin. Özellikle İstanbul’dan gidilecek yakın tatil yeri arıyorsan Bozcaada’yı planına alabilirsin.

Konum Linki

10. İzmir

Alacati 36294

Hepimizin kalbinde ayrı bir yere sahip İzmir, havaların ısınması ile daha da canlı hala geldi. Yaz aylarında iğne atsan yere düşmeyecek hala gelen İzmir’in hem merkezi hem de ilçeleri bayram için güzel bir rota olabilir. Son dönemlerin popüler adreslerinden olan Urla, Karaburun, Seferihisar ve yazın vazgeçilmezlerinden olan Çeşme’de deniz sezonunu başlatabilir, sevdiklerinle güneşin keyfini çıkarabilirsin.

Konum Linki

Kaynak: Haber Merkezi