İstanbul, devasa bir metropol ve kalabalığıyla bazen çok yorucu olabiliyor. Ama bu kent bizi her zaman şaşırtmaya ve kendini sevdirmeye devam ediyor. İstanbul’da ister göl kenarında ister ise Karadeniz kıyısı ve çam ormanları içinde keyifli bir hafta sonu kaçamağı yapabilirsin. Akdeniz ve Ege’yi aratmayan ince kumlu plajlardan huzurlu doğa tatillerine kadar birçok olanağı bulabilirsin. Hadi gel, İstanbul’un en güzel tatil yerlerini keşfet!

1. Şile

Sile 44106

İstanbul merkezine 1,5 saat uzaklıkta Karadeniz kıyısında uzanan Şile, İstanbul’un en sevilen tatil cennetlerinden biri. Birçok tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Şile, hem deniz hem de doğa tatili yapmak için ideal bir yer. 1855 yılında inşa edilen Şile Feneri, İstanbul Boğazı’nın girişinde görülmeye değer bir manzara sunuyor. Özellikle gün batımlarında Şile Feneri’nden Karadeniz’in kartpostal güzelliğinde manzaralarını izleyebilirsin. 

Efsanelere konu olan Ağlayan Kaya ise Karadeniz’e doğru uzanarak çarpıcı bir manzara sunuyor. Kayanın üzerinde bulunan küçük mağaraları da keşfedebilir ve benzersiz manzaranın keyfini çıkarabilirsin. Şile'nin en yüksek noktası olan Kumbaba Tepesi, fotoğrafçılıktan hoşlananların ilk uğraması gereken yer. Tepeden hem Şile hem de Karadeniz’in panoramik manzarasını seyredebilirsin. Şile’de doğa yürüyüşleri ve piknik yapmak için ise el değmemiş güzellikleriyle ünlü Saklı Göl ve Göksu Deresine uğrayabilirsin. Göksu Deresinde tekne turları yaparak bölgenin güzelliklerini yakından görebilirsin.

Ayazma Plajı ile Ağva Plajı, gelişmiş olanakları ve masmavi deniziyle Şile’nin en popüler plajlarından. Kalabalıklardan uzakta yüzmek ve dalışlar yapmak için ise huzurlu Kadırga Koyuna da uğrayabilirsin. Sığ ve sakin deniziyle çocuk aileler için ideal olan Kilyos Plajı ve çam ormanlarıyla çevrili Çamlık Plajı da Şile’de denizin tadını çıkarabileceğin sevilen plajlar arasında.

Şile'de her bütçeye uygun otel bulabilirsin. Deniz manzaralı otellerin yanı sıra doğayla iç içe bungalov evler ve pansiyonlar da Şile’de çok ilgi görüyor. Şile pansiyonları ise çoğunlukla aile işletmesi ve otellere göre çok daha uygun fiyatlı. 

Konum Linki

Yazar Notu: Şile kamp alanlarında da elektrik, su ve tuvalet gibi temel imkanlar sağlanıyor. Şile Belediye kamp alanı, Ağva kamp alanı ve Kilyos kamp alanı ise Şile’nin en popüler kamp alanları arasında.

2. Polonezköy

Agva 37713

Ağva da İstanbul hafta sonu gezilerinin değişmez adresleri arasında. Şehir merkeze yaklaşık 112 kilometre uzaklıktaki Ağva'da gezilecek yerler arasında, özellikle doğayla iç içe vakit geçirebileceğin yemyeşil alanlar ön plana çıkıyor. Yeşilçay ve Göksu Deresi, Ağva'nın en ünlü doğal güzelliklerinden. Bu derelerde el değmemiş güzellikler arasında tekne turları yapabilir, kano kiralayarak gezebilir, yürüyüşe çıkabilir veya dere kenarındaki kafelerde oturarak manzaranın tadını çıkarabilirsin. Beldenin simgesi olan Ağva Feneri, özellikle gün batımlarında sunduğu manzaralarla ünlü. Hacıllı Köyü ise bozulmamış huzurlu atmosferiyle doğa yürüyüşleri yapmak ve fotoğrafçılık için çok ziyaret ediliyor.

Kilimli Koyu ve Kadırga Koyu ise hem yürüyüş yapmak hem de deniz manzarasını seyretmek için ideal yerler. Sıcak yaz günlerinde koylarda gözlerden uzakta Karadeniz masmavi sularında doyasıya yüzebilirsin. İstanbulluların yaz günlerinde sıkça uğradığı Ağva'nın plajları da Karadeniz'in serin ve temiz sularında yüzmek isteyenler için mükemmel fırsatlar sunuyor. Ağva Plajı, geniş kumsalı ve sakin atmosferi ile özellikle çok ilgi görüyor. Plajda şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabilir, hem güneşin hem de tertemiz denizin tadını doyasıya çıkarabilirsin. Sahilköy Plajı ise Ağva'ya oldukça yakın bir mesafede yer alıyor ve balıkları bile görebileceğin temiz deniziyle biliniyor. Ağva plajlarında güneşlenip denize girdikten sonra deniz manzaralı kafeler ve restoranlarda dinlenebilirsin.

Ağva’da konaklama için birçok farklı seçeneği bir arada bulabilirsin. Bölgede donanımlı kamp alanlarının yanı sıra butik oteller, pansiyonlar ve bungalov evler, doğayla iç içe huzurlu bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Ağva bungalov otelleri, doğaya uyumlu tasarlanmış ahşap tasarımları ve sıcak atmosferleri ile çok tercih ediliyor. Ağva Nehri kıyısındaki otellerde ise çaroıcı manzaralar hem de huzurlu atmosfer eşliğinde dinlendirici bir tatil yapabilirsin.

Ağva'da kamp yapmayı sevenler için de pek çok seçenek var. Kilimli Koyu kamp alanı, doğa ve denizle iç içe kamp yapabileceğin ideal bir ortama sahip. Burada hem çadır kurabilir hem de karavan parkını kullanabilirsin. Hacıllı Köyü kamp alanı da doğa tutkunlarının tercih ettiği diğer bir bölge. Hacıllı Köyü çevresindeki kamp alanları, sessiz ortamlarıyla doğa yürüyüşleri, bisiklet turları ve diğer açık hava aktiviteleri için çok uygun. Ağva kamp alanlarının çevresinde temel ihtiyaçlarını karşılayabileceğin tesisler, restoranlar ve piknik alanları gibi olanaklar da bulunuyor.

Konum Linki

İpucu: Aradığın hem huzurlu hem de doğa ile iç içe bir tatilse ENUYGUN’dan sana uygun bungalov oteller için rezervasyon yapabilirsin.

4. Kilyos

İstanbul'un 55 kilometre uzaklıkta Sarıyer ilçesinde yer alan Kilyos, özellikle yaz aylarında yoğun ilgi gören bir tatil beldesi. Hem yaz tatilleri hem de hafta sonu gezilerinin sevilen adreslerinden olan Kilyos'da herkes için başka bir güzellik bulmak mümkün. Kilyos, özellikle doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile dikkat çekiyor. Cenevizliler döneminde yapıldığı tahmin edilen Kilyos Kalesi, bölgenin en önemli tarihi zenginliklerinden biri ve çarpıcı bir boğaz manzarasına sahip. 1450’li yıllardan beri hayatına devam eden 5 metre çapındaki Kilyos Tarihi Çınar Ağacı da mutlaka yakından görmeni önerdiğim önemli doğa anıtlarımızdan biri. 

Kilyos'un huzurlu atmosferini keşfetmek istiyorsan, Kilyos sahili boyunca keyifli yürüyüşler yaparak Karadeniz’in masmavi manzaralarının tadını çıkarabilirsin. Terkos Gölü de Kilyos’a oldukça yakın bir mesafede ve bölgede düzenlenen doğa yürüyüşlerinin en sevilen rotaları arasında. Kuş çeşitliliği ile dikkat çeken Terkos Gölü’nde de kuş gözlemi yapabilir veya piknik yaparak güzel zaman geçirebilirsin.

Kilyos, İstanbul'un en popüler plajlarından bazılarına ev sahipliği yapıyor. Solar Plajı, bölgenin en büyük ve en ünlü plajlarından. Plajda yelken, kano ve uçurtma sörfü gibi çeşitli su sporları yaparak güzel zaman geçirebilirsin. Burç Plajı ise özellikle gençler arasında oldukça popüler ve geniş kumsalında yaz aylarında düzenlenen etkinlikleriyle çok ilgi görüyor. Uzunya Plajı, Kısırkaya Köyü Plajı  ve Gümüşdere Plajı gibi sakin plajlar da yaz aylarında İstanbul'un kalabalığından kaçmak isteyenler için mükemmel adresler. 

Kilyos otelleri, sahile yakın konumları ile tatilcilerin ilk tercihleri arasında. Konforlu ve modern olanaklarla donatılmış Kilyos otelleri, rahat bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenler için de ideal. Ayrıca beldede hem yemyeşil doğal güzellikler arasında hem de deniz kıyısında otellerde konaklayabilirsin. Kamp yapmayı sevenler için ise Kilyos'ta birkaç güzel kamp alanı bulunuyor. Kilyos kamp alanı, doğayla iç içe kamp yapabileceğin popüler bir yer. Kilyos’ta sahil kenarında çadır kurarak denizin ve doğanın tadını çıkarabilir veya donanımlı karavan parklarından faydalanabilirsin.

Kilyos'un yöresel mutfağında özellikle deniz ürünleri öne çıkıyor. Kilyos sahilinde sıralanan balık restoranları, taze ve çeşitli deniz ürünleri ile ünlü. Izgara levrek, çipura, kalamar, karides, mezgit tava ve midye dolma ise damak tadına düşkün olanların mutlaka denemesini önerdiğim lezzetler arasında. Kilyos'un sahil kafelerinde ise Karadeniz manzaraları eşliğinde çayını yudumlayarak yorgunluk atabilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Kilyos plajları, özellikle akşam saatlerinde dalgalı ve tehlikeli olabiliyor. Bu nedenle acemi yüzücüler ve çocuklu ailelerin denize girerken dikkatli olmasını öneririm.

5. Riva

Elmasburnu Tabiat Parki 58253

İstanbul'un başka bir popüler tatili cenneti de şehir merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta Beykoz ilçesine bağlı bir sahil kasabası olan Riva. İstanbul’un stresinden uzaklaşmak isteyenler için ideal bir kaçış noktası olan Riva, hem tertemiz denizi hem de etkileyici doğal güzellikleriyle ünlü. Riva Kalesi, tarihi dokusu ve manzarasıyla çok ziyaret ediliyor. Bizans döneminde inşa edilen etkileyici kale, Riva'ya hakim bir tepede yer aldığı için muhteşem fotoğraflar çekme fırsatı da sunuyor. 

İstanbul’un en önemli tabiat güzelliklerinden biri olan Riva Deresi ise doğayla iç içe yürüyüşe çıkmak veya piknik yapmak için ideal. Dere boyunca yürüyüş yaparken kuş seslerini dinleyebilir ve doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsin. Ayrıca Elmasburnu Tabiat Parkı da Riva'nın görülmeye değer yerlerinden biri. 

Riva'nın plajları, Karadeniz'in serin ve temiz sularında yüzmek isteyen İstanbulluların sıkça ziyaret ettiği yerler arasında. Riva Plajı, geniş kumsalı ve sakin atmosferi ile bölgenin en sevilen denize girme alanlarından biri. Plajda şezlong ile güneş şemsiyesi kiralayabileceğin tesislerden kafe ve restoranlara kadar birçok olanak bulabilirsin. Elmasburnu Plajı ise bozulmamış doğasıyla hem piknik yapmak hem de denizin tadını çıkarmak için tercih edilebilir. Riva plajlarının çevresinde yöresel yemekler ve taze balıklar tadabileceğin veya hafta sonu kahvaltıları yapabileceğin restoranlar da hizmet veriyor.

Riva; her bütçeye uygun oteller, pansiyonlar, bungalovlar, butik oteller ve kamp alanlarıyla da çok popüler bir tatil cenneti. Konforlu ve modern olanaklarla donatılmış Riva otelleri, doğanın içinde sessiz ve sakin bir tatil geçirmek isteyenler için ideal tesisler. Kamp yapmayı sevenler için de Riva'da birkaç güzel seçenek bulmak mümkün. Elmasburnu kamp alanı, yemyeşil ormanlar içinde denize yürüyüş mesafesinde çadır kurma fırsatı sunuyor. Burada hem çadır kurabilir hem de karavan parkını kullanabilirsin. Riva Gelara Koyu kamp alanı, Riva Valley Glamping ve Düşler Vadisi Riva kamp alanı gibi donanımlı kamp alanlarında da hem Karadeniz’in hem de doğanın tadını çıkararak yenilenebilirsin.

Riva, deniz manzaralı kaliteli balık restoranları için de İstanbul’dan çok ziyaret ediliyor. Izgara levrek, çipura, kalamar ve karides gibi lezzetlerin çok ilgi gördüğü Riva'nın sahil restoranlarında organik ürünlerle hazırlanan hafta sonu kahvaltılarıyla da güzel bir tatil geçirebilirsin.

Konum Linki

Kaynak: Haber Merkezi