Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Üniversiteli Aklı Kamil Topluluğu (ÜNİAK) tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda “Rize’den Yetişenler” adlı seminer programı düzenlendi.

Rizeli siyasilerin, bürokratların ve akademisyenlerin konuk olarak katılacağı seminerin ilk konuğu olan Eski Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, programda “Nasıl Bir Gelecek Nasıl Bir Türkiye” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Moderatörlüğünü AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Mariye Müberra Arıcı’nın yaptığı seminerde, Külünk, gençlerle sohbet ederek güncel konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çok güçlü bir lidere sahip olduğumuz için artık Türkiye’siz dünya düzeninin kurulamaz hale geldiğini belirten Külünk, “Gençler yaşadığımız bu dönem çok önemli. Bulduğumuz her vakti çok iyi değerlendirmeliyiz. Çok okuyun. Özellikle tarihi konularda çok fazla okuyarak, kendinizi geliştirin. Sizler geleceğin teminatısınız. Yaşadığımız coğrafya konum olarak çok önemli. Stratejik bir noktadayız. Geçmişten günümüze yaşadıklarımızı düşünecek olursak bugün geldiğimiz noktada çok güçlü bir lidere sahip olduğumuz için artık Allah’a hamdolsun Türkiye’siz dünya düzeni kurulamaz hale geldi. Türkiye, son kale. Bu kadim coğrafyayı kaderine terk etmeyen, küllerinden yeniden doğmasını sağlayan bir lider var başımızda hamdolsun. Onun 20 yılda ülkemize kazandırdığı kazanımları muhafaza etmek için çok çalışmalıyız.” dedi.

Külünk, “Günümüz teknolojisini iyi okumalıyız, iyi anlamalıyız. Dijital dünyayı çok iyi anlamalıyız. Hayatımız üzerindeki etkisini dikkate alarak, ona göre davranmalıyız ”diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda, RTEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir günün anısına Eski Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk’e hediye takdim etti. 

Programa, RTEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, il başkan yardımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Editör: HABER MERKEZİ