Zaman , zaman basında Rize de şu da oldu, bu da oldu, Temel fıkralarını aratmayan haberlere rastlamak mümkün.

   Magazin sayfası geniş olan Rize de ulusal a taşınan haberler içinde genelde mizah yönü yüksek haberlere rastlanmakta.

   Bunlardan bazıları “ Ağacın üstünde yaşıyor”,” Binaları birbirine bağladılar”, “ Laminant üst geçit”, bunlar haberlerin bazıları, bu tür haberleri saymakla bitmez, genelde Rize de arazı yapısının uygun olmaması nedeniyle bu tür haberlere rastlamak mümkün, Tabii ki Rize”yi ütüleme şansımız yok, o olsa Rize onu da yapardı, Rahmetli Ekrem Orhon sadece Rize”nin paçalarını ütüledi ve şehri denize doğru biraz büyüttü, bugün ise o ütülemenin sıkıntıları görülmeye başlandı. Şehrin altının deniz olması nedeniyle binalarda bazı sıkıntılar doğmaya başladı.

 Rize”yi tam ütülemeye kalksak her halde Konya dan daha büyük bir il olurdu, bu mümkün olmadığına göre zaman zaman komedi olayları yaşamak doğal olsa gerek.

    İlginç buluşları, yöntemleri, icraatları ile tanınan Rizeliler Türkiye de inşaat sektöründe ön planlara çıkmaya devam ederken Rize de kalanlar ise arazı yapısına göre sektörü ilerletmeye devam etmekteler. Ortaya çıkan görüntüler ise Rize de yaşayanlar için ilginç olmazsa, başka illerde yaşayanlar için ilginç olabiliyor.

   Bazen de Rizeli işini kısa sürede çözmek için ilginç şeyleri ortaya atarak kendi işini görme yolunda mesafe kaydedebiliyor. Sağlık müdürlüğünden gelen meilde 112 de yaşanan olaylar anlatıldı. Yaz aylarında dekarını soranlardan, Pin kodunu unutanlar, Köy yollarını açtırmak için çeşitli bahaneler uyduranlara kadar uyanıklık yapanlar var. Tabii bunların hiçbiri takdir edilecek olaylar değil.

    112 ye giden çağrıların yüzde 90 lık bölümünün asılsız olduğu ortaya çıktı, sohbet etmek isteyenlerden tutun da çeşitli bahanelere kadar acıl arama hattını meşgül eden insan sayısının bu kadar çok olması dikkat çekti.

   Unutulmasın ki ; 112 acıl servis Tüm Rizelilere gerekli olan bir servistir, asılsız ihbarlar ile başka insanların hayatları ile oynadığımızın farkında bile değiliz. Yarın bizlere lazım olacak olan bu serviste tüm arayan telefon numaralarının kayıtlı olduğunu unutmayalım, yarın gerekli olduğunda aradığımızda ne kadar inandırıcı olacağımızı artık tahmin etmeniz gerek, Nasretin Hoca gibi “ Evim yanıyor” diyerek 2 kez köylüyü toplarsınız, 3 üncü de ise artık kimse inanmaz. O halde lütfen hakkınızı iyi kullanın, yarın çok geç olabilir.