Sakarya, gölleri ve yaylaları ile ayrı bir üne sahiptir. Doğal alanları ve birçok tarihi yapısı ile dikkat çeken Sakarya, özellikle yakın illerdeki kişiler tarafından çok sık ziyaret edilir. Aynı zamanda doğa tutkunları tarafından özel olarak programlanan turlara da ev sahipliği yapan Sakarya, özellikle de yaylaları ile tercih edilmektedir.

Bilhassa İstanbul’da yaşayanlar Sakarya’yı hafta sonları kafa dinlemek, doğa ile iç içe, huzurlu ve sakin anlar yaşamak için tercih etmektedir. Bunun yanı sıra elbette birçok yabancı turistte Sakarya’da yer alan yaylaları ve gölleri görmek, doğal güzellikleri keşfetmek için yılın belli dönemlerinde bu ilimizi ziyaret etmektedir. Bu yazımızda sizlere Sakarya’da bulunan Keremali Dağı’nın üzerinde yer alan Keremali Yaylası hakkında bazı bilgiler vereceğiz. Özellikle kamp yapmak isteyenlerin tercih edebileceği Keremali Yaylası, ulaşım yolunun bozukluğu nedeni ile biraz zorlayıcı olabilir. Ancak yaylaya ulaşıldığında çekilen yola fazlası ile değdiğini sizler de göreceksiniz.Keremali Yaylasi Nerede Rakim Kac Merkeze Kac Km Ozellikleri 2323 1

Keremali Yaylası Hakkında Genel Bilgiler

Keremali Yaylası, Sakarya ilimizin Akyazı ilçesinde bulunan Keremali Dağı üzerinde bulunan dört yayladan biridir. Keremali Dağı’na çıkarken karşılaşılan yaylaların ilki olan Keremali Yaylası, dağ üzerinde yer alan en geniş yayla olma özelliğine sahiptir. Keremali Yaylası özellikle bahar ve yaz aylarında çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.
Keremali Yaylası’nda yapılabilecek birden fazla aktivite olduğu gibi muhteşem bir gölde Keremali Yaylası’na ziyaretçileri karşılamaktadır. Yaylada birden fazla bitki türü ve çiçek bulunur. Özellikle bahar aylarında toprağın yeniden canlanması ile rengarenk çiçekler Keremali Yaylası’nı süslemeye başlar.

Keremali Yaylasi Nerede Rakim Kac Merkeze Kac Km Ozellikleri 2323 2 1709380774

Keremali Yaylası’nda Neler Yapılabilir?

Keremali Yaylası’nda yapılabilecek birçok aktivite vardır. Bunların başında sakince doğanın ve göl manzarasının tadını çıkartmak yer alır. Göl etrafında yer alan düzlükler, kamp için çadır kurmaya oldukça müsaittir. Akşamları yer ateşi bu alanlarda kontrollü bir şekilde yakılabilir. Kamp aktivitesinin yanı sıra Keremali Yaylası’nın elverişli parkurlarında doğa yürüyüşleri yapılabilir. Geniş bitki örtüsüne sahip olan bu alan, doğa fotoğrafçılarının da ilgisini çekmektedir.
Keremali Yaylası’nda hafta sonları piknik yapılabilir. Bisiklet sürmek için organizasyonlar yapılabileceği gibi yürüyüş ve koşu gibi aktiviteler için de Keremali Yaylası tercih edilebilir. Keremali Dağı üzerinde yer aldığı için Keremali Yaylası, dağcılık aktiviteleri için de uygun alanları ziyaretçilerine sunmaktadır. Bol oksijene sahip, doğa ile iç içe bir gün ya da hafta sonu geçirmek için sizler de Keremali Yaylası’nı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Ortahisar Belediyesi arama kurtarma ekibine AFAD'dan eğitim Ortahisar Belediyesi arama kurtarma ekibine AFAD'dan eğitim

Keremali Yaylasi Nerede Rakim Kac Merkeze Kac Km Ozellikleri 2323 3 1709380784

Keremali Yaylası’nın Rakım Bilgileri

Keremali Dağı üzerinde yer alan dört yayladan biri olan Keremali Yaylası’nın rakımı 1200 metre ile 1400 metre arasındadır. Dört yaylada da farklı rakımlara rastlamak mümkündür.

Keremali Yaylası’nda Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Keremali Yaylası, Sakarya’nın Akyazı ilçe merkezine yirmi kilometre, Hendek ilçe merkezine ise yirmi yedi kilometre mesafede yer alır. Sakarya il merkezinden Keremali Yaylası ise elli iki kilometredir. Keremali Yaylası’na Sakarya Akyazı ilçesi üzerinden ulaşım sağlanabilir. ‘Keremali Yaylası’na Hoş geldiniz’ tabelasına gelindiğinde yol ikiye ayrılmaktadır. Burada Keremali zirve yolunun takip edilmesi, Keremali Yaylası’na daha düzgün bir yoldan erişim sağlanmasına imkan sunacaktır. Bir süre yol takip edildikten sonra zirveye gelmeden göller tarafını gösteren bir yol ayrımı daha ziyaretçileri karşılar. Keremali Yaylası’na gitmek için bu yol ayrımından yola devam edilmelidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ