TOKİ başvurusunu e-Devlet üzerinden gerçekleştiren vatandaşlara 24 saat için SMS gelir. Bu SMS içinde TOKİ başvuru ücretinin yatırılacağı IBAN bilgisi yer alır. SMS’te aynı zamanda yatırılması gereken para tutarı da belirtilir. Bu tutarın belirli bir süre içinde yatırılmadığı hallerde TOKİ başvurusu iptal edilir.

TOKİ başvurusu yapan bazı vatandaşlar SMS almadığı şikayetinde bulunur. Başvuruların çok yoğun olduğu dönemlerde SMS gönderimi yavaş işler. Buna uygun olarak ödeme tarihleri esnetilir. Dolayısıyla 24 saat içinde SMS almayan vatandaşların beklemesi gerekir. Herhangi bir işlem yapmaya gerek yoktur.

TOKİ Başvuru SMS İçeriği Nasıl Olmalıdır?

Toki Basvuru Sms Icerigi Nasil Olmalidir

TOKİ başvurusunu e-Devlet üzerinden yapan vatandaşların her birine özel olarak bir banka hesabı açılır. Bu banka hesabının IBAN bilgileri başvuru yapan vatandaşlara SMS yoluyla iletilir. Belirli bir süre içinde başvuru ücreti yatırılmalıdır. Gönderilen mesajın nasıl bir içeriğe sahip olduğu TOKİ başvurusu yapan kişiler tarafından merak edilir. TOKİ adına bankadan gönderilen SMS şu şekilde olmalıdır:

“TOKİ konut başvurunuz alınmıştır. Sizin adınıza TOKİ başvurunuza istinaden Bankamızda açılan .................. IBAN numaralı hesaba 500,00 TL tutarı en geç … tarihine kadar yatırmanız gerekmektedir. Başvurunuza istinaden söz konusu tutar hesabınızdan çekilecektir. Başvurunuzun sonucunu e-Devlet üzerinden görüntüleyebilirsiniz.”

TOKİ E-Devlet Başvurusu Nasıl Yapılır?

Toki E Devlet Basvuru Sms Gelmedi Ne Yapmaliyim

Elazığ'ın 2 mahallesinde su kesintisi uyarısı yapıldı Elazığ'ın 2 mahallesinde su kesintisi uyarısı yapıldı

TOKİ son dönemlerde yoğun rağbet gören bir sosyal konut projesidir. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar yoğun bir şekilde TOKİ başvurusu yapmayı sürdürür. TOKİ’ye başvuru yapmanın birkaç yolu vardır. Bunlardan en pratik olanı e-Devlet üzerinden işlem yapmaktır. İnternet üzerinden yapılan başvuru işleminde banka hesabı açmaya gerek kalmaz. TOKİ başvurusunu e-Devlet üzerinden yapmak için şu adımları izleyin:

  • İnternet tarayıcısından e-Devlet sitesini açıp T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapın.
  • Arama kısmını kullanarak “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)” sayfasına girin.
  • Açılan sayfadan “Konut Başvurusu” seçeneğiyle ilerleyin.
  • Eğer daha önceden başvuru yaptıysanız açılan sayfada bunlar görüntülenir. Yeni başvuru yapmak için sayfada bulanan ilgili butona tıklayın.
  • Listeden başvuru yapmak istediğiniz projeyi belirleyin. Ardından “Devam Et” butonuna tıklayın.
  • Konut tipini seçin.
  • Bildirme metnini okuyun ve bunu okuyup anladığınıza dair kutucuğu işaretleyin. Ardından işleme devam edin.
  • Başvuru formunda istenen bilgileri eksik bırakmadan doldurun. Yazdığınız bilgilerin doğruluğundan emin olun. Sonra “Devam Et^” butonuna tıklayın.
  • Yazdığınız bilgilerin doğruluğunu ve getireceği sorumluluğu onayladığınıza dair kutucuğu işaretleyin. Ardından “Başvur” butonuna tıklayın.
  • Bu aşamadan sonra başvuru yapan kişiye SMS yoluyla IBAN bilgisi gönderilir. Ödeme yapıldıktan sonra başvuru işlemi tamamlanır.

TOKİ Başvurusu Hangi Bankalardan Yapılır?

TOKİ başvurusunu fiziksel olarak yapmak isteyen kişilerin Ziraat Bankası ya da Halk Bankası şubelerine uğraması gerekir. Başvuru işlemini yapacak vatandaşların bazı belgeleri beraberinde götürmesi istenir. Bunlar şehit ve gazi yakınları için hak sahipliği belgesi, engelli vatandaşları için heyet sağlık raporu ve emekli vatandaşlar için emeklilik belgesidir.

TOKİ Başvuru Ücreti İadesi Nasıl Alınır?

TOKİ başvurusu yapan binlerce vatandaşlar arasında kura yapılır. Kura sonucu ismi çıkmayan vatandaşlar ödedikleri TOKİ başvuru ücretini geri alma hakkına sahiptir. Ödemeler kura sonuçları açıklandıktan 5 gün sonra yapılmaya başlanır. TOKİ başvuru ücretini geri almak isteyen vatandaşlar parayı yatırdıkları bankanın ATM’si üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ