AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Çayeli-Hemşin bağlantı yolunun kara yolları ağına alınması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

İncelemeleri tamamladıktan sonra bir açıklama yapan Karal; “Daha önce de kamuoyuyla paylaşmıştım. Arkadaşlarımızla beraber bir karar aldık. Bundan böyle parti binasında bulunmaktan çok arazide, halkımızla beraber, hemşerilerimizle iç içe olacağız. Öncelikle Rize’mizde yapılması planlanan projelerin takibi konusunda daha çok gayret göstermeye azimli olacağız…

Değirmendere, Yenimahalle, Pehlivantaşı, Ortapazar, Düzköy ve Selimiye bölgesinde incelemelerde bulunduklarını ifade eden Karal, Karayolları Bölge Şefimiz, Tedaş Müdürümüz ve İl Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla beraber incelemeler yaptık. Bölgede gerek Tedaş’ın yatırımları gerekse Karayolları’nın kamulaştırma ve yol genişletme çalışmaları konusunda değerlendirmeler yaptık. Değirmendere ve Pehlivantaşı yolu üzerindeki yaklaşık olarak 1700 metrelik kamulaştırılması planlanan yolun 300 metrelik bölümü tamamlandı. Yakında çalışmalar başlayacak. İhalesi yapıldı. Bu yolu, Kalkandere’ye kadar nizami bir şekilde genişletip halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz.’’

Çok önemli güzergahlardan bir tanesi olan Çayeli-Aşıklar-Sefalı-Erenler-Hemşin bağlantı yolunun Karayolları kapsamına alınabilmesi veya bu yolun daha nizami bir şekilde kullanıma açılması konusunda Karayolları ve yetkili arkadaşlarımızla beraber istişare toplantısı yaptık. Bu toplantıda Çayeli ve Hemşin teşkilatlarımız, ilgili Belediye Başkanlarımız ve bürokratlarımızda bulunuyor. Çayeli-Aşıklar-Hemşin bağlantı yolunun hizmete açılması ile beraber bu bölgedeki insanlarımız çok büyük bir yükten kurtulmuş olacaklar. Bu konuda yetkililerle beraber yapacağımız görüşme neticesinde gerekli yerlerle irtibata geçerek bu çalışmalarımızı neticelendirmeyi planlıyoruz.”

Türkiye’de en önemli konu, işlerin projelendirilmesinden daha çok işin takibi olduğunu belirten Karal, ‘’işini çok iyi takip eden, Ankara’da işleri daha çok takip edebilen kişiler daha çok Ankara’dan illerine hizmet koparabilmektedirler. Bizde inşallah kadromuz ve ekibimizle beraber Ankara’dan daha fazla hizmet koparıp ilimize taşımayı amaçlıyoruz. Bu amaçla buradayız.

Benzer çalışmalarımız bundan böyle her zaman, her gün veya her hafta Rize’mizin farklı bir bölgesinde yapacağımız inceleme, istişare ve değerlendirme toplantılarıyla devam edecektir.’’ Dedi.

Editör: HABER MERKEZİ