Havaların soğuması ve yurdun pek çok kesiminde kar yağışının etkisini göstermesi ile birlikte ocak ayının ortalarında Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar yağışı uyarıları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 11-14 Ocak tarihleri arasında etkili olacağı tahmin edilen kar yağışı ile ilgili resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden uyarıda bulundu.

Kar Yağacak Mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, 11 Ocak ile 14 Ocak tarihleri arasında Doğu Anadolu’nun güney doğusunda yoğun kar yağışı bekleniyor. 14 Ocak saat 18'e kadar etkili olacağı düşünülen kar yağışı ile ilgili Meteoroloji'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metninde ‘’Doğu Anadolu'da beklenen yağışların 11.01.2024 Perşembe akşam saatlerinden itibaren Van ve Ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda kuvvetli kar (10-20 cm/12 saat kar yüksekliği), Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar (20 cm. üzeri kar yüksekliği) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının 14.01.2024 Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bölgede üç gün boyunca aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışı sebebi ile buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar ile dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ denildi.kar-yagacak

Ocak 2024 Kar Yağışı Son Durum

11 Ocak ile 14 Ocak tarihleri arasında etkisini göstereceği düşünülen yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek buzlanma, don olayı, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olması gerekirken, farklı illerde ikamet eden vatandaşlar da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel kar yağışı uyarılarını merak ediyorlar. İlerleyen süreçlerde farklı illerde kar yağışı ihtimalleri oluşması durumunda Meteoroloji'nin resmi internet sitesinden veya sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanabilir.