Artvin genelinde 138 adet HES projesi kapsamında inşaatları devam eden ve tamamlanan hidroelektrik santrallerinin yapılmasına tepkiler sürüyor.

Şavşat Meydancık beldesinde 8 HES proje kapsamında yapılması planlanan ve tamamlamak üzere olan hidroelektrik santrallerinin çalışmalarına vatandaşların tepkileri üzerine Rize İdare Mahkemesi üyeleri ve avukat Yakup Durmuşoğlu’ndan oluşan heyet, vadi boyu incelemelerde bulundu. Basına kapalı olarak inceleme yapan heyet, basının görüntü almasına engel olmaya çalıştı. Yol boyu 3 ayrı yerden pankart açan kadınlar, tepkilerini pankart açarak gösterdi.

Yapılan inceleme sonrası Meydancık beldesinde bir kahve önünde toplanan vatandaşlara talepleri soruldu. Meydancık Belediye Başkanı Nihat Acar, yaptığı açıklamada “HES projeleri ile ilgili duyulan rahatsızlıkların giderilmesi için Rize İdare Mahkemesi’nden heyet getirdik, dileğimiz kimsenin zarar görmemesi. Çiftçilerimizin en ufak bir zarar görmemesi için yürütmeyi durdurma kararı alınmış, bilirkişiler ve İdare Mahkemesi heyeti tarafından havzalar incelendi. Heyetin raporunu bekliyoruz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ