Yaklaşık üç ay önce Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır’ın teklifi Encümenlerinde kabulüyle karara bağlanan Camilerin kapsamlı bir şekilde bütün müştemilatının temizlenmesi konusu bugünlerde hayata geçti. İlçe merkezine bağlı yaklaşık kırk tane caminin temizliği Çayelinin temizlik işlerini yürüten Tem-İş firması çalışanları tarafından dönüşümlü olarak yapılacak.

 

Cami görevlileri adına görüş aldığımız Çarşıbaşı Camii imamı ve Diyanette yetkili sendika olan Diyanet Sen İlçe Temsilcisi Yusuf Ziya Suiçmez şunları söyledi: Bu tarz çalışmaları bizleri memnun etmiştir. Meslektaşlarım çok az istisnaları hariç zaten camilerimizin günlük haftalık aylık ve yıllık temizliklerini rutin bir şekilde yapmaktayız. Ancak bazı hizmetler teknik donanım istemektedir Belediye gibi kamu hizmeti veren camilerin yine belediyeler tarafından temizlenmesi ancak takdire şayan bir çalışma olabilir. Yaklaşık üç sene evvel sendikalarla hükümet arasında yapılan toplu görüşmelerin sonuç bildirgesinde camilerin temizliği konusunun tavsiye niteliğindeki bir kararla bizlere iletilmişti. Ancak ülkemizde çok nadir belediyeler bu hayırlı işi üstlenmiştir Hiç şüphesiz bu belediyelerden biride güzel Çayeli’mizin belediyesi olması bizleri ayrıca onurlandırmıştır. Bu vesileyle emeği geçen herkesi başta Belediye Başkanı Sayın Rıza Çakır ve yine büyük emekleri olan Mustafa Baltacı ya yine ilçemizi ve camileri övünülecek şekilde temizleyen Tem iş temizlik şirketine ve bu çalışmada yine emeği geçen ve desteklerinin esirgemeyen Eskipazar Mahallesi muhtarı Mehmet Köse ye teşekkür ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu vesileyle şunu da ifade etmek istiyorum.Diğer belediyelerinde Çayeli belediyesini örnek alıp bu çeşit  hayır hizmetlerini kendi il ve ilçelerine taşımalarını da temenni ediyoruz.

 

Eskipazar mahallesi muhtarı Mehmet Köse’de  Belediyemizin bu anlamlı hizmeti öncelikli olarak ta mahallemdeki camilerden başlatmasını bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu  gibi bir çok hizmette belediyeyle fikir ve hizmet birlikteliğimiz bundan sonrada devam edecektir..Bu vesileyle değerli başkanımız Rıza Çakır  a yardımcısı Mustafa Baltacıya sahsım ve mahallem adına teşekkürlerimi ifade ediyorum.”

Editör: HABER MERKEZİ