Ankara Çayelililer Derneği Başkanı Mehmet Celal Arıcı, İsrail güçlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği saldırgan tutumu ile ilgili kınama mesajı yayımladı. Başkan Arıcı mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“İsrail güvenlik güçlerinin Filistin halkı üzerinde yıllar boyu süren baskısı, zulmü ve saldırgan tutumu son dönemde kabul edilemez bir boyuta ulaşmış, artık hiçbir meşru bahaneye sığınılamayacak derecede çirkinleşmiştir. Yıllardır çeşitli bahanelerle ve provokatif eylemlerle Filistin topraklarını işgal eden İsrail’in bu saldırgan tutumu şiddetle kınıyoruz. 

İsrail tarafından Filistin halkına yıllardır yapılan bu zulmün son günlerde özellikle de Müslüman âlemi için kutsal olarak kabul edilen Ramazan ayında gerçekleştirilmesi ve yine Müslümanların ilk kıblesi olarak bilinen Mescidi-i Aksa’da ibadet saatlerinde planlı olarak yapılması endişe verici bir duruma ulaşmıştır. 

Bu tip çirkin saldırıları meşru bir zemine oturtmaya çalışan ve aymazlıkla bu saldırılarını devam ettiren İsrail’in artık kendine gelmesi ve aklıselimle hareket etmesi yalnızca Müslüman âlemi için değil dünya barışı açısından da tüm dünya devletleri için arzu edilen bir hal almıştır. 

Bu vesileyle Filistin halkının ibadet özgürlüğüne gölge düşüren bu hain saldırıları kınıyor, bu saldırıların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Türk milleti olarak her zaman Filistin halkının yanında olduğumuz gerçeğinden hareketle saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz.”

Editör: HABER MERKEZİ