İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güvenlik toplantısına katılmak üzere bugün sabah saatlerinde uçakla Ağrı’ya geldi. Vali Osman Varol ve protokol tarafından havalimanında karşılanan Bakan Soylu, güvenlik toplantısının yapılacağı Ağrı Valiliği’ne geçti. Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Soylu, daha sonra güvenlik toplantısına başkanlık etti.

Türkiye'nin yüzde 95'i evine kapanmıştır

Türkiye’de dün itibari ile tam kapanmanın başladığını hatırlatan Bakan Soylu, “Vatandaşlarımıza salgınla mücadelede tam kapanmanın da önemiyle birlikte bu kurallara uydukları münasebetiyle şükranlarımızı, teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz. Dünün bir yorumunu yaparsak vatandaşımız büyük oranda kurallara uydu, uymayanlarla ilgili görevli arkadaşlar, gerekli tembihat ve uyarıları yaptılar. Israr edenlerle ilgili gerekli işlemler gerçekleştirildi. Burada televizyon ve gazetelere de bir sitemimiz var. Türkiye’nin yüzde 95’i evine kapanmıştır. Çok doğal olarak bizim sürdürülebilir kılmak zorunda olduğumuz başından itibaren söylediğimiz birtakım sektörler, ana unsurlar var. Yani üretim ve tedarik zinciri devam edecek dedik. Dün vergi ve SGK ile ilgili özel bir gündü. Netice itibariyle doğal olarak hayat devam ediyor. Tarım ürünleri bir yerden bir yere taşınıyor. İhracatın ana mekanizması devam ediyor. Türkiye’yi kapatırken ana işlemini dinamiğini kapatmış değiliz ki. Herkesin buna yardımcı olması gerekirken, yani ki yüzde 95 içerdeyken sanki bunu tahrike yönelik o da nerden bizim yöntemimiz şu; denetleme yayıyoruz, denetleme noktalarını kameralar koyarak orda bizim süreç içindeki birikmeyi şu anda yollar bu kadar kalabalık diye gösterirseniz tanımlamanız bu olur.

Bakan Soylu, koronavirüs pandemisine ilişkin "Hep birlikte bu mücadeleden başarıyla çıkacağız" dedi ve şunları söyledi: 

"Bir arkadaşım dün koronavirüsten kaybettim. Çocukluğumuzdan beri beraberiz. Bu işin telafi edebilecek bir tarafı olsa, hep birlikte telafi eelim. 1.5 yıldan beri çocuklar okula gidemiyor, camilerde saf düzenimiz değişti. Bunun hala tezviratını yapanlar var. Yapmayın artık ya...

Çocukarımız üniversiteye gidemedi. Bir tecrübemiz oldu. Bilim Kurulu'nun tecrübeleri oldu. Hakikaten yapmayın ya. Allah razı olsun vatandaşımızdan, hep birlikte bu mücadeleden başarı ile çıkacağız. Önce sabır, sonra bayram... Tedbirlere uyalım, çocuklarıız okula rahat gitsinler.

Şu ana kadar muafiyet tanıdığımız sektörlerde e-başvuru, e-devletten çalışma izni belgesi alan kişi sayısı 691 bin 890. 178 bin 283 kişi de seyahat izin belgesi aldı."

1 Mayıs İşçi Bayramı'yla ilgili de açıklama yapan Soylu, "Emek bizim için kutsaldır. Pandemi nedeniyle 1 Mayıs'ı bugün kutlayamıyoruz. Emekçilerimize, sendikalarımıza ayrı ayrı bu anlamlı günün tekrar kutlu olmasını diliyorum. Nice 1 Mayıslarda huzur içerisinde kutlanmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Editör: HABER MERKEZİ