Sokakta görüştüğü kişilerden genellikle iş talebi ile karşılaşan Bakan Yazıcı, yardımcı olmaya çalışacaklarını belirterek danışmanlarından talepte bulunanların kaydını almasını istedi. Çayeli`nde geçen yıl 25 Temmuz tarihinde meydana gelen sel felaketinde eşi Vasıf Yılmaz`ı kaybeden Havva Yıldız`da Bakan Yazıcı`dan yardım istedi. Bakan Yazıcı, görüşme sırasında gözyaşlarını hakim olamayan kadından daha sonra yanına gelmesini istedi.

BAKAN`IN ÜZERİNE SU DÖKÜLDÜ

Çayeli ziyareti kapsamında Şoförler ve Otomobilciler Odası`nda kendisine ikram edilen su kazayla üzerine dökülen ve pantolonu ıslanan Bakan Yazıcı, 'Bunlardan ders almak lazım, demek ki herkes kendi işini yapacak' dedi. Yazıcı burada gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı. Usame Bin Ladin`in öldürülmesi olayını değerlendiren Yazıcı, 11 Eylül olarak nitelendirilen terör olayı ile simgeleşmiş bir isim olan Ladin`in 10 yıl boyunca nasıl kaçabildiğinin ve bu kaçış süresince kimlerin yardımı olduğunun sorgulanması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

'Usame Bin Ladin`in hedefe konulup onun üzerinden İslam`a, Müslümanlara hakaret edilmesi kabul edilebilir bir durum değil. Bunları iyi ayırt etmek gerekir. ABD, o terör olayı dolayısıyla Usame Bin Ladin ve terör örgütü peşinde koşarken Afganistan`da meydana gelen uygulamaları var. Bütün bunları birlikte değerlendirmek gerekiyor. Elbette ki hiçbir insanın bir başka insanı öldürme hakkı yoktur. Bireyleri cezalandırmak devletlerin tekelinde olan bir haktır. Onunda yöntemi vardır. Ancak, `cesedini denize attık` demenin insanlığın vicdanına sığmayacağı kanısındayım. Devre dışı bırakırsınız, cesedi alır bir yere gömülür. Varsa yakını onlara verilir. İnsanlık değerleri önemli. Bunlara herkes riayet etmekle yükümlü diye düşünüyorum.'
Açıklamadan sonra Çayeli Şöförler Odası Başkanı Dinçer Karaoğlunun talebi üzerine Yönetim Kurulu üyeleri ile basın kapalı bir toplantı yaptı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ