Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre: Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde etkisini sürdürecek. Yağmur ve Sağanak şeklinde görülecek yağışların; sabah saatlerinde Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 4 ila 6 derece artarak, mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar ise Türkiye genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette iç ve doğu bölgelerde kuvvetlice esecek.

UYARILAR

Yağışların; Osmaniye,Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım vb.) vatandaşların tedbirli olması istendi.

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esmesi beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların başta soba ve doğalgaz zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Yapılan tahminlere göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: MARMARA: Bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu zamanla kıyıları çok bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Batısı az bulutlu ve açık, doğusu çok bulutlu akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması beklenmektedir. Rüzgar; doğusunda güney güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

İÇANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kayseri, Sivas ve Ankara’nın kuzey çevreleri yağmurlu geçecek. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyıları (Zonguldak, Bartın ve Sinop) ile Kastamonu çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz (Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Artvin) ile sabah saatlerinde Tokat çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Erzurum’un yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.Rüzgar bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek.

Editör: HABER MERKEZİ