İçişleri Bakanı Beşir Atalay, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a yapılan ayakkabılı protestoyla ilgili olarak, ''Sınırı aşan bir şey. Doğrusu IMF Başkanı ve heyet de çok fazla önemsemediler konuyu ama bizim için üzücü'' dedi.

Beşir Atalay, AK Parti MKYK toplantısından ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'PROTESTOCU ÖĞRENCİ DEĞİL'
Atalay, IMF Başkanı Kahn'a yapılan ayakkabılı protesto ile ilgili sorulan bir soruya şu karşılığı verdi: ''Siz de biliyorsunuz. Protestoyu yapan kişi Bilgi Üniversitesi'den değil. Bir gazeteci kimliğiyle giriyor, bir gazetenin muhabiri... Böyle bir eylem oldu. Konuşmacılar tarafından da önemsenmedi. Şimdi üzerinde çalışma devam ediyor. Arkadaşlardan bilgi aldım, kimliğiyle ilgili falan... Diğer çalışmalar devam ediyor. Sınırı aşan bir şey. Doğrusu IMF Başkanı ve heyet de çok fazla önemsemediler konuyu ama bizim için üzücü. Türkiye böylesine büyük bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Bizim bunu iyi karşılamamız, toplantıların iyi geçmesi lazım.''

IMF-Dünya Bankası toplantısının İstanbul'da yapılacak çok önemli bir toplantı olduğunu anlatan Atalay, Türkiye olarak bu faaliyete ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Atalay, şunları kaydetti: ''Türkiye için çok önemli bir toplantı. Olanca özeni gözetiyoruz. Her zaman bu tür uluslararası toplantıların olduğu yerde demokratik, açık toplumlarda bazı gösteriler de oluyor. İstanbul'da da Konferans Vadisi çevresinde bazı yerlerde o tür şeyler olabilir. İstanbul Valiliği bu konuda iyi çalışıyor. Ben de hafta sonu oradaydım. Tedbirleri gözden geçirdim. Yaklaşık 10-14 nokta tespit edildi basın açıklaması falan yapmak için... Ama IMF toplantıları çok güven içinde geçecek. Hür türlü güvenlik tedbiri alındı. Türkiye tabi açık bir toplum. Yani bazı sivil toplum örgütlerinin basın açıklamaları olabilir, tepkileri olabilir. Onlar da dile getiriyorlar. Bu, dünyanın her yerinde böyle. Onları da normal karşılamak lazım.

Biz, bakanlık olarak, güvenlik birimleri olarak, İstanbul Valiliği olarak her boyutuyla ilgili tedbirleri aldık. Çok dikkatliyiz. Huzur içinde, güvenlik içinde bir toplantı olacak.'' (Ensonhaber)

 

Editör: HABER MERKEZİ