Karadeniz bölgesinde hafta sonu sıcaklar artarak Trabzon ve Rize’de yüksek nemle birlikte 40 derece hissettirmesi bekleniyor.

Marmara'nın kuzey ve batısında, bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı ve yağış anındaki kuvvetli rüzgara dikkat edilmesi istendi.

BÖLGE BÖLGE DURUM

Karadeniz'in batısından sonra hafta sonu doğusu da ısınacak, pazar günü sıcaklık Trabzon ve Rize’de yüksek nemle birlikte 40 derece hissedilirken, Batı Karadeniz’de serinleme ve sağanak yağışlar olacak.

Marmara'da ısınmanın ardından yağmur geçişleri görülüyor, bugün de başta Trakya ve Çanakkale'de yağmur var. Pazar günü ise sıcaklık 25 dereceye kadar inecek ve serinlemeyle birlikte kuvvetli sağanak yağmurlar görülecek.

İç Anadolu'da sıcaklık 30-35 derecelik yüksek değerini koruyor, hafta sonu ise Sivas, Kayseri boyunca aşırı sıcaklar yaşanacak. Pazar günü Sivas 33 derece.

Ege'de sıcaklık bugün de 35 derece civarında, gökyüzü az bulutlu, pazar günü ise sıcaklık düşecek ve bulutlar sıklaşacak, Kütahya’da yağmur görülebilir.

Akdeniz ve Güneydoğu'da nem ve sıcaklık değerleri yüksek, Antalya'da nem yüzde 50, hava bunaltıcı, Alanya ve Mersin’de ise nem yüzde 80'e çıkarken, hissedilen sıcaklık 43 dereceyi buluyor, hafta sonu Güneydoğu 40 derece.

Doğu Anadolu’da yağışlar üç gün ara veriyor, dikkat; sıcaklıkta pazar günü hızlı artış yaşanacak ve Malatya’da 40 dereceye yaklaşacak.

 

Editör: HABER MERKEZİ