Bakan Yardımcılığına atanan ilk ismin Rizeli Prof. Dr. Davut Kavranoğlu olmasından sonra Rize Eski Milletvekili ve MÜSİAD Eski Başkanı Ali Bayramoğlu`nun da bakan yardımcılığına getirileceği ağırlık kazandı. Ak Parti Rize Eski Milletvekili Ali Bayramoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın yardımcılığına getiriliyor.

Hükümet, kritik YAŞ kararları arasında iş dünyasının merakla beklediği bakan yardımcılığı atamalarından ilkini Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal`ın da yakın arkadaşı Rizeli Prof. Dr. Davut Kavranoğlu`nu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün yardımcılığına getirilerek gerçekleştirdi. Merakla beklenen diğer bakan yardımcılıklarından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın da yardımcısı belli oldu gibi. Kulislerde Yıldız`ın yardımcılığına Ak Parti Rize Eski Milletvekili Ali Bayramoğlu`nun getirileceği söylentileri ağırlık kazandı.

Bayramoğlu`nun da bakan yardımcılığına getirilmesiyle Rize, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı`dan sonra iki de bakan yardımcısı çıkarmış olacak. Kabinede Rizeli bakan ve bakan yardımcı sayısının artması Rize`de heyecan yaratırken bu heyecanlı bekleyiş yatırım konusunda bakan ve bakan yardımcılarından  Rize`de beklentilerin artmasına neden olacak.

taner-yildiz-ali-bayramoglu.jpg

ESKİ MİLLETVEKİLLERİNİN ADI ÇOĞUNLUKTA

Özel sektörün tercih etmediği  20 bakan yardımcısından büyük bölümünün eski milletvekillerden oluşması bekleniyor. Kulislere sızan ilk isimlerde bu beklentiyi doğruluyor. Bakan yardımcılığı görevi için özellikle eski milletvekillerinden emeklilik hakkını kazanamayan isimler daha fazla öne çıkıyor. 

TOBB VE MÜSİAD`DAN İKİ İSİM LİSTEDE


Kulislerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın yardımcılığına Rize Eski Milletvekili ve MÜSİAD Eski Başkanı Ali Bayramoğlu`nun ismi geçerken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`in yardımcılığına eski Milletvekili Abdurrahman Kurt`un, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın yardımcılığına eski Ulaştırma Bakanı Habib Soluk`un, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu`nun yardımcılığına Özel Kalem Müdürü Cihan Pektaş`ın, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın yardımcılığına TOBB Sanayi Konseyi Üyesi Mehmet Doğanlar`ın isimleri konuşuluyor.

ERDOĞAN TÖRENLE TANITACAK

Başbakan Erdoğan`ın, bakan yardımcılarını 10 Ağustos`ta görkemli bir törenle yanına bakanlarını da alarak kamuoyuyla tanıştırması bekleniyor.
Editör: HABER MERKEZİ