Vakit Gazetesi`nde dün yayınlanan çengel bulmacada, İstanbul`daki konsolosluk baskınında şehit olan polislerin fotoğraflarına yer verilmiş ve isimleri sorulmuştu. Bulmacanın anahtar kelimesinin 'Gavurlar için değer miydi' şeklinde çıkması da çeşitli tartışmalara yol açmıştı.

Konsolosluk baskınında şehit olan polis memuru Nedim Çalık`ın Rize`nin Çaykent Beldesi Kokulukaya Mahallesi`nde yaşayan annesi Şefaat Çalık ile babaannesi Emine Çalık da, Vakit Gazetesi`nin hazırladığı bulmacaya tepki gösterdi.

TERÖRİSTLERLE MÜCADELE ETTİ

Şehit oğlunun acısını yaşayan anne Şefaat Çalık, oğlunun görevini yaptığını belirterek, 'Kulübesinden çıkıp teröristlerle mücadele etti. Kulübesinden çıkmadığı söylenseydi ben zaten ona inanmazdım. Kulübesinde dursaydı ve ben bunu duysaydım daha kötü olurdum. Kulübesinden çıktı ya, teröristlerle çatıştı ya, o benim en büyük tesellimdir' dedi.

DIŞARDA SAVAŞ OLUR DA TORUNUM İÇERDE DURUR MU?

Babaanne Emine Çalık ise, torununun Karadeniz çocuğu olduğunu belirterek, 'Dışarıda savaş olur da benim torunum içeride durmazdı. Allah şehitlerin ailelerine sabırlar versin. Benim yavrum 10.30`da oraya gitti. Bu iş başına geldi. Teröristler onları mı bekliyordu bilmiyorum. Bir şey söyleyemiyorum. Karadeniz çocuğu dışarıda savaş olurken içeride mi duracaktı? Durur mu, durmaz. O bulmacayı hazırlayanları inek gibi çekip bacaklarından atsınlar aşağıya, anneleri de seyretsin' diye konuştu.

İki teröristi Rizeli polis memuru vurmuş

Bu arada anne Şefaat Çalık, İstanbul ve Rize Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin kendilerine iki teröristi oğlunun öldürdüğünü bildirdiklerini söyledi. Anne Çalık, 'Daha önce iki teröristi diğer polis memurunun öldürdüğü söylenmişti. Ancak polis yetkilileri bize silahların balistik incelemesi sonucu iki teröristi benim oğlumun öldürdüğünü söyledi. Bu benim için gurur oldu' dedi.
 
ajans53
changeTarget(document.getElementById('news_content'))
Editör: HABER MERKEZİ