Hükümet 2010 yılı sonunda tüm elektrik dağıtım şirketlerini özelleştirmeyi planlıyor. Bu hedef çerçevesinde üç şirketin daha nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı. İhalelerden toplam 1 milyar 153 milyon 500 bin dolarlık gelir elde edildi.

İlk ihale Osmangazi Elektrik Dağıtım için yapıldı. Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtımını yapan şirketin özelleştirme ihalesini 485 milyon dolarlık teklifle Eti Gümüş A.Ş. kazandı.

Samsun, Amasya, Çorum, Ordu ve Sinop'u kapsayan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım bölgesi için yapılan ihalede en yüksek teklifi 441milyon 500 bin dolarla Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş verdi.

Son ihaleyi ise Rizeli işadamı Mehmet Kazancıya ait Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. kazandı. 227 milyon dolarlık teklif veren Aksa, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin elektrik dağıtımını yapacak.
 
Hükümet bu ihalelerden 1 milyar 153 milyon 500 bin dolarlık gelir elde etti. Ayrıca, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın dört elektrik dağıtım bölgesi için Pazartesi günü ilana çıkması bekleniyor.
 
 
Editör: HABER MERKEZİ