İlyas GÜR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan Valiler kararnamesi ile Rize Valisi Kasım Esen ile birlikte 12 il Valisi merkeze alındı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün imzaladığı Valiler Kararnamesi ile Rize Valisi Kasım Esen ve 12 İl Valisi merkeze atandı. Rize Valisi Kasım Esenin yerine İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekeria Şarbak getirildi.

Rize valiliğine atanan Zekeriya Şarbak Kamu İç denetçiler derneği(KİDDER) onursal üyesi  ile İDKK üyesiydi. İçişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcılığı görevini sürdürürken Rize Valiliğine atanan Şarbak dönemin Kocaeli Belediye Başkanı Sefa Sirmen için  27.06.2002 tarihli bir raporla İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma açması istemişti. Yine o dönemde İçişleri Bakanı olan Abdülkadir Aksu ve Zekeriya Şarbak’ ın arasındaki skandal konuşma şöyleydi:

ŞARBAK: Bakanım, bu İzmir’de belediye başkanlığına yeni birisi seçilecek ya. Ilımlı bir CHP’linin seçilmesini sağlayabiliriz.

AKSU: Nasıl sağlayacağız? CHP’nin kendi örgütü orada.

ŞARBAK: Onlar da kendi aralarında şey... Onları da bölüp şey yapmak mümkün. Narlıdere Belediye Başkanı falan var. Onlar da Burhan Özfatura’nın eski İzbeton Genel Müdürü. Desteklenebilir.

AKSU: Kulis yapın bakalım.

ŞARBAK: Çünkü o Cemil, Buca muca hepsi AKP’li ya, Konak’ı da tesir altına alabilirler. Kurtarabilirler gibime geliyor.

Konuşma yaşanmıştı.

Editör: HABER MERKEZİ