13 Temmuz tarihinde ANKA haber ajansının verdiği haberde, ‘Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasıga'nın önümüzdeki hafta içerisinde görevi bırakacağı’ haberini sitemiz tarafından da sizlere ‘kaynakça’ duyurmuştuk. Haberin ardından Adalet Bakanlığından ve Kasırga’dan resmi bir açıklama gelmedi. Açıklamanın ardından bir hafta geçmeden ajans tarafından yeni bir haber yapıldı. Haberde ‘Bu hafta içinde emeklilik dilekçesini vermesi beklenen Kasırgan'ın önce yıllık izne, ardından da emekliğe ayrılmayı tercih ettiği’ bildirildi.  

AKNA’nın haberine göre: İzin sonrası Müsteşarlık görevini bırakacak olan Kasırga'nın, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in kendisine önerdiği Yargıtay ve Danıştay üyelikleri yerine üst kurullardan birine başlamayı uygun bulduğu kaydedildi.

Kasırga'nın ayrılmasıyla birlikte Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı koltuğuna hangi ismin oturacağı da kulislerde konuşuluyor. ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Müsteşarlık için Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Ahmet Kahraman'ın adı öne çıkıyor.

5 YIL MÜSTEŞARLIK YAPTI 

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptığı sırada, dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in isteğiyle Adalet Bakanlığı Müsteşarı olan Kasırga, yaklaşık 5 yıldır Müsteşarlık görevini sürdürüyordu.

Kasırga, 1953 tarihinde Çayeli'nde doğdu. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1977 yılında mezun oldu. 1978 yılında Rize Hakim adayı olarak mesleğe başlayan Kasırga, 1979 yılında Hopa Cumhuriyet Savcılığı, sonrasında sırasıyla, Erzurum-Olur Cumhuriyet Savcı Yardımcısı, Trabzon-Çaykara, Sakarya-Karasu Cumhuriyet Savcılığı ve Ordu-Fatsa, Diyarbakır, Kocaeli ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ