Özel harekat timlerinin de katıldığı ilk operasyon Bostancı'da bir hücre evine yönelikti. Sabah saat 05.30'da 3 kişi olduğu öğrenilen Bostancı'da Gösteri Merkezi'nin karşısında bulunan Emanet sokaktaki bir apartmanın birinci katındaki dairedeki saldırganlarla polis arasında çatışma çıktı.
 
 
Çıkan silahlı çatışmada biri ağır en az 7 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah olay yerine geldi. Polis helikopteri de havadan polis ekiplerine destek veriyor. Bomba imha ekipleri de çatışmanın yaşandığı sokağa geldi. Bölge abluka altına alındı. Sokakların kapatılması nedeniyle trafik felç oldu.

Bu sırada polis telsizinden basın mensuplarına seslenen bir kişi, isminin “Orhan Yılmazkaya” olduğunu ileri sürerek, “teslim olmayacağını, kanının son damlasına kadar savaşacağını, yeteri kadar el bombası ve mermisinin olduğunu” iddia etti. Söz konusu telsiz kanalı iletişime kapandı. Teröristin Devrimci Hareket Örgütü üyesi olduğunu söylediği öğrenildi.

GAZ BOMBASI YAN DAİREYE İSABET ETTİ
Polisin attığı gaz bombalarından biri yan daireye isabet etti. Bu daireden yükselen dumanlar kameralara yansıdı. O bölgesinden zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuluyor.

VALİ GÜLER: SANSAYONLE EYLEM HAZIRLIĞI YAPIYORLARDI
İstanbul Valisi Muammer Güler, aşırı sol, bölücü ve radikal örgütlere yönelik geniş çaplı bir operasyon yapıldığını belirterek, çeşitli hücre evlerine girildiğini söyledi. Muammer Güler, 10'un üzerinde gözaltı olduğunu bildirerek, hücre evlerinden birinde de çatışmanın devam ettiğini anlattı. Güler, şunları kaydetti:

“Daha önce bazı askeri bilimlere, siyasi partilere ve değişik yerlere eylemler yapan, önümüzdeki günlerde de sansasyonel nitelikte eylem hazırlığı içinde olduğu bilinen ve daha önceden de takip edilen örgüt elemanlarından birinin bugün evine yapılan baskında, ilk aşamada bomba atarak karşılık verdi. Ve bu ilk atılan bombada 3 polis arkadaşımız yaralandı. Daha sonra bir kez daha atılan patlayıcı madde ile ilgili bunun bir bubi tuzağı olduğu bilgisi var elimizde, bundan da 4 polis arkadaşımız yaralandı. Toplam 7 memurumuz yaralı, hastanelerde tedavileri sürüyor. Bir arkadaşımızın durumu biraz ciddi gibi gözüküyor.”

İKİNCİ OPERASYON BAĞCILAR'DA
Polis ekipleri, Bağcılar'da bir hücre evine de operasyon düzenliyor. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı, çok sayıda patlayıcı ele geçirildi. (Vatan)
 
Editör: HABER MERKEZİ